menu

Családireceptkönyv.hu

Csicseriborsó leves


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sicseriborsó konzerv 1 darab
hagyma 1 darab
Knorr Zöldségleveskocka 3 darab
citrom 1 darab
sárgarépa 1 darab
olíva olaj 2 evőkanál
zellerszár 1 darab
fokhagyma gerezd 2 darab
szárított oregánó 1 teáskanál
1 csapott tk őrölt római kömény darab
babérlevél 2 darab
petrezselyem zöld 1

Elkészítés:


1. lépés
Reszeljük le a citrom héját és tegyük félre. Csavarjuk ki a levét. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Kockázzuk fel a répát és a zellert.

2. lépés
Pirítsuk meg a hagymát 1 ek margarinon. Adjuk hozzá az oregánót, a fokhagymát és a római köményt. Pirítsuk további 2 percig, de vigyázzunk, ne égjen meg. Adjunk hozzá 1,25 l vizet és 3 db Knorr-kockát. Majd adjuk hozzá a leszűrt és leöblített csicseriborsó konzervet is a citromhéjjal és a babérlevéllel együtt.

3. lépés
Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Főzzük 15 percig. Végül ízesítsük citromlével. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és kínáljunk mellé friss, ropogós héjú fehér kenyeret.

Csicseriborsó leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olasz paradicsomleves
Olasz paradicsomleves

Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy burgonyatörő segíts...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradiszom leves
Paradiszom leves

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Darált húsos leves
Darált húsos leves

megtisztított sárga-, és fehérrépát hasábokra, a karalábét nagyobb kockára vágjuk. A hagymákat megpucoljuk. Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd fehéredésig pirítjuk benne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk