sicseriborsó konzerv 1 darab
hagyma 1 darab
Knorr Zöldségleveskocka 3 darab
citrom 1 darab
sárgarépa 1 darab
olíva olaj 2 evőkanál
zellerszár 1 darab
fokhagyma gerezd 2 darab
szárított oregánó 1 teáskanál
1 csapott tk őrölt római kömény darab
babérlevél 2 darab
petrezselyem zöld 1
1. lépés
Reszeljük le a citrom héját és tegyük félre. Csavarjuk ki a levét. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Kockázzuk fel a répát és a zellert.
2. lépés
Pirítsuk meg a hagymát 1 ek margarinon. Adjuk hozzá az oregánót, a fokhagymát és a római köményt. Pirítsuk további 2 percig, de vigyázzunk, ne égjen meg. Adjunk hozzá 1,25 l vizet és 3 db Knorr-kockát. Majd adjuk hozzá a leszűrt és leöblített csicseriborsó konzervet is a citromhéjjal és a babérlevéllel együtt.
3. lépés
Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Főzzük 15 percig. Végül ízesítsük citromlével. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és kínáljunk mellé friss, ropogós héjú fehér kenyeret.
Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy burgonyatörő segíts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűmegtisztított sárga-, és fehérrépát hasábokra, a karalábét nagyobb kockára vágjuk. A hagymákat megpucoljuk. Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd fehéredésig pirítjuk benne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű