sicseriborsó konzerv 1 darab
hagyma 1 darab
Knorr Zöldségleveskocka 3 darab
citrom 1 darab
sárgarépa 1 darab
olíva olaj 2 evőkanál
zellerszár 1 darab
fokhagyma gerezd 2 darab
szárított oregánó 1 teáskanál
1 csapott tk őrölt római kömény darab
babérlevél 2 darab
petrezselyem zöld 1
1. lépés
Reszeljük le a citrom héját és tegyük félre. Csavarjuk ki a levét. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Kockázzuk fel a répát és a zellert.
2. lépés
Pirítsuk meg a hagymát 1 ek margarinon. Adjuk hozzá az oregánót, a fokhagymát és a római köményt. Pirítsuk további 2 percig, de vigyázzunk, ne égjen meg. Adjunk hozzá 1,25 l vizet és 3 db Knorr-kockát. Majd adjuk hozzá a leszűrt és leöblített csicseriborsó konzervet is a citromhéjjal és a babérlevéllel együtt.
3. lépés
Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Főzzük 15 percig. Végül ízesítsük citromlével. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és kínáljunk mellé friss, ropogós héjú fehér kenyeret.
A felkockázott füstölt szalonnát zsírjára lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymákat és megdinszteljük őket. Ha kész, felöntjük az alaplével és felforraljuk. A főtt krum...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--Vékony csíkokra vágom a pacalt, és felteszem főni. -- Amikor megfőtt, leszűröm és félreteszem. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem nagy lyukú reszelőn. vagy karikára vágom...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA gombát megtisztítjuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk. A vöröshagymát is felaprózzuk, majd a vajon a gombával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a borsot, a sót, meghintjük liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel el...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű