menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkegulyás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-4 kisebb csirkecomb és -szárny, 2 közepes vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika, 1-1 paprika és paradicsom, kb. 1 csapott evőkanál só vagy ételízesítő por (felesben is lehet), 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 4 közepes burgonya, 2 dundi sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 mokkáskanál csípős Piros Arany csípős vagy Erős Pista
a csipetkéhez: 1 tojás, kb. 10 dkg finomliszt
a tetejére: fél csokor petrezselyem

Elkészítés:




1. A combokat, miután a bőrüket lefejtettük, a szárnyakkal együtt a forgóknál kettévágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, egy lábasban az olajon 2 perc alatt üvegesre pirítjuk. A csirkehúst hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A tűzről lehúzva pirospaprikával meghintjük, az apróra vágott zöldpaprikával és a paradicsommal ízesítjük. Megsózzuk, zúzott fokhagymával meg köménymaggal fűszerezzük, egy pohárnyi vizet öntünk rá, és lefödve, kis lángon kb. 35 perc alatt majdnem puhára pároljuk.
3. A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát 2 centis, a répákat 1,5 centis kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk. Bő 1 liter vízzel fölöntjük, utánasózzuk, erős paprikával „tüzesítjük”. Lefödve, kis lángon további kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
4. Közben a tojásból annyi liszttel, amennyit fölvesz, csipetkét készítünk (lásd a gulyáslevesnél), és a majdnem kész levesben megfőzzük. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag: 2207 kJ/528 kcal • 50,0 g fehérje • 22,3 g zsír • 31,8 g szénhidrát • 5,0 g rost • 188 mg koleszterin

 Csirkegulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiol krémleves, sajtos pirítóssal
Karfiol krémleves, sajtos pirítóssal

1A leveshez a burgonyát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén megpucoljuk, majd apróra vágjuk. Karfiol krémleves recept, sajtos pirítóssalKarfi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bajai halászlé
Bajai halászlé

1. A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. 2. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásleves
Tojásleves

A felhevített olajon aranyszínűre sütjük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a köménymagot, kicsivel később meghintjük kevés liszttel, beletesszük a reszelt fokhagymát, és át...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gomba krémleves
Gomba krémleves

A gombát felkockázzuk, puhára főzzük és majd leszűrjük. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Néhány per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk