menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkegulyás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-4 kisebb csirkecomb és -szárny, 2 közepes vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika, 1-1 paprika és paradicsom, kb. 1 csapott evőkanál só vagy ételízesítő por (felesben is lehet), 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 4 közepes burgonya, 2 dundi sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 mokkáskanál csípős Piros Arany csípős vagy Erős Pista
a csipetkéhez: 1 tojás, kb. 10 dkg finomliszt
a tetejére: fél csokor petrezselyem

Elkészítés:




1. A combokat, miután a bőrüket lefejtettük, a szárnyakkal együtt a forgóknál kettévágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, egy lábasban az olajon 2 perc alatt üvegesre pirítjuk. A csirkehúst hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A tűzről lehúzva pirospaprikával meghintjük, az apróra vágott zöldpaprikával és a paradicsommal ízesítjük. Megsózzuk, zúzott fokhagymával meg köménymaggal fűszerezzük, egy pohárnyi vizet öntünk rá, és lefödve, kis lángon kb. 35 perc alatt majdnem puhára pároljuk.
3. A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát 2 centis, a répákat 1,5 centis kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk. Bő 1 liter vízzel fölöntjük, utánasózzuk, erős paprikával „tüzesítjük”. Lefödve, kis lángon további kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
4. Közben a tojásból annyi liszttel, amennyit fölvesz, csipetkét készítünk (lásd a gulyáslevesnél), és a majdnem kész levesben megfőzzük. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag: 2207 kJ/528 kcal • 50,0 g fehérje • 22,3 g zsír • 31,8 g szénhidrát • 5,0 g rost • 188 mg koleszterin

 Csirkegulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tárkonyos raguleves (krumpligombóccal)
Tárkonyos raguleves (krumpligombóccal)

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar húsleves
húsleves

A hozzávaló húsokat alaposan megtisztítjuk, megmossuk és hideg vízben főzni kezdjük. Amíg felforr, addig a zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Ha a leves már felforrt, akkor sűrű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
HAMIS GULYÁSLEVES
HAMIS GULYÁSLEVES

A hagymát apró kockára vágjuk, reszeljük és megdinszteljük. Tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Vízzel felöntjük és belerakjuk a végkonyra felkarikázott zöldséget, a paradic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Fácánleves
Fácánleves

A megtisztított, lecsurgatott fácánt és 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, majd habozzuk. Lassú forrás mellett hozzáadjuk a zöldségeket, és a jól megmosott vöröshagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk