A csirkepörköltből úgy lesz paprikás, hogy levét a tejföllel (ennek egy része főzőtejszín is lehet) simára kevert liszttel sűrítjük, azaz 2-3 percig forraljuk. A pörkölthöz is, a paprikáshoz is galuska illik köretnek, amit a főzést megelőző este készítsünk el.
Jó tanács
– A pörkölt ízét zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel, illetve csemege Piros Arannyal is megbolondíthatjuk.
Főzzük fel a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Egy mélyebb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot, majd lassanként öntsük hozzá a kihűlt vizet. Használjunk mixer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első és a második réteg hozzávalóit keverd össze, majd a rétegeket egymás után, a fenti sorrendben helyezd el egy szép üvegben. Ezután díszítsd fel az üveget, majd nyomtasd ki,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--1 fej karfiolt kisebb rózsákra szedek, majd forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzöm, majd kiveszem a rózsákat és lecsepegtetem. -1 fej hagymát felkockázok, illetve 3-4 ger...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA hozzávalókból a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. Ezalatt a hagymát a szalámival késes aprítóban összevágjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű