csirkemell filé 30 dekagramm
sárgarépa 2 darab
vöröshagyma 1 darab
zöldbab 20 dekagramm
fokhagymagerezd 3 darab
fehérrépa 2 darab
tejszín 2 dl
zeller 1 darab
tárkony 1 evőkanál
kacsazsír 1 evőkanál
burgonyakeményítő 1 evőkanál
4 fő
1. lépés
Egy fazékban kacsazsíron megdinszteljük a vöröshagymát apróra vágva, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
2. lépés
Mikor a hús szépen megpirult, hozzáadjuk a zöldbabot, az aprított fohagymát és az egyformára vágott zöldségeket.
Meghintjük őrölt köménnyel és a tárkonnyal.
3. lépés
Rövid ideig dinszteljük a zsíron, majd felöntjük vízzel, és lassú tűzön főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek, és megfő a csirkehús.
4. lépés
Mikor minden kellően megfőtt, megkóstoljuk, és ha szükséges ízesítjük sóval, borssal.
5. lépés
Ekkor a tejszínnel elkeverjük a burgonyakeményítőt, hozzámerünk egy merőkanálnyi levet a forró levesből, hogy kiegyenlítsük a hőkülönbséget, és így besűrítjük a levest.
Az olajon megfuttatjuk a hagymát, és beletesszük a kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel (kb. 2 l), és 20-25 perc alatt készre főzzük. Hozzáadjuk a kar...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA babot a főzés előtti este megmossk, és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. 1 éjszakán át áztatjuk. Másnap leszűrjük, tiszta, sóval ízesített vízben majdnem teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKevés olajon megpárolom a feldarabolt zöldségeket. Ha megpuhultak, megszórom liszttel és pirospaprikával, elkeverem, majd akkor ráöntöm a zöldborsót, levével együtt. Belerakom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot átmossuk, majd egy lábasba tesszük és hozzáadjuk a füstölt oldalast, a 3 gerezd pucolt fokhagymát, a kockázott sárgarépákat a csokornyi petrezselymet és felöntjük vízzel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű