menu

Családireceptkönyv.hu

Egészben sült bárányborda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db egész bárányborda
3 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
2 ek semleges ízű olaj
só, frissen őrölt fekete bors
A KÖRET
HOZZÁVALÓK:
1 db kápiapaprika apróra vágva
1 db sárga kaliforniai paprika apróra vágva
1 db zöld kaliforniai paprika apróra vágva
1 db paradicsom apróra vágva
1 szál szárzeller apróra vágva
1 ek vaj
só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:


A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. A bárányt sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, beleöntjük az olajat, majd a bárányt mindkét oldalán, oldalanként 2-2 percig kérgesítjük, közben a csontoknál olajjal locsolgatjuk. Egy tepsibe tesszük a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket, ráhelyezzük a báránybordát, és körülbelül 15 percre,vagy amíg a kívánt módon át nem sül, sütőbe tesszük. Közben elkészítjük a köretet: egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon 4-5 perc alatt készre pároljuk.

Egészben sült bárányborda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Padlizsános-tarhonyás egytálétel
Padlizsános-tarhonyás egytálétel

Az olajon megpirítjuk a tarhonyát (ki mennyire szereti), majd rátesszük a pestót (vagy fokhagymát...), és egy pillanat alatt megfuttatjuk az olajon, majd felengedjük annyi vízzel,...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Dzsuvecs, rakott lecsó
Dzsuvecs, rakott lecsó

A húst felszeleteljük nem túl vékonyra, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A rizst megmossuk. A zöldségeket felkarikázzuk. A hőálló edény aljára kevés olajat öntünk, és szig...

Elkészítési idő: 1 bóra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsgolyók tárkonyos mártásban
Húsgolyók tárkonyos mártásban

A kenyérhéját vékonyan levágjuk, kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük, a tejet ráöntjük, és hagyjuk, hogy jól magába szívja. A húst lemossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: McChip
Chili Con Carne
Chili Con Carne

Az olajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd tegyük rá a darált húst és azzal pirítsuk tovább. Rakjunk bele minden alkotóelemet, kivéve a babot. Főzzük kis lángon kb. 20...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk