1 db egész bárányborda
3 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
2 ek semleges ízű olaj
só, frissen őrölt fekete bors
A KÖRET
HOZZÁVALÓK:
1 db kápiapaprika apróra vágva
1 db sárga kaliforniai paprika apróra vágva
1 db zöld kaliforniai paprika apróra vágva
1 db paradicsom apróra vágva
1 szál szárzeller apróra vágva
1 ek vaj
só, frissen őrölt fekete bors
A sütőt 180 °C-osra előmelegítjük. A bárányt sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, beleöntjük az olajat, majd a bárányt mindkét oldalán, oldalanként 2-2 percig kérgesítjük, közben a csontoknál olajjal locsolgatjuk. Egy tepsibe tesszük a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket, ráhelyezzük a báránybordát, és körülbelül 15 percre,vagy amíg a kívánt módon át nem sül, sütőbe tesszük. Közben elkészítjük a köretet: egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon 4-5 perc alatt készre pároljuk.
A tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután új...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágjuk a csirkét ujjnyi vastag, 4 cm hosszú szeletekre. 2. Melegítsük meg a kókusztej harmadát, amíg a kókuszolaj a tetején ki nem csapódik. Adjuk hozzá a currypasztát és kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintatészta port csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval. Egy serpenyőt (én öntött vas serpenyőt használok) felhevítünk zsiradék nélkül. Ha elég forró, egy kisebb merőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tepsibe 6 kanál étolajat teszünk, melyre a kocka tésztát egyenletesen elosztjuk (nyersen!). A többi hozzávalót (cukor, kefír, tejföl, tej, tojás) kikeverjük, majd a tés...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű