menu

Családireceptkönyv.hu

Fetás-spenótos tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (4 adaghoz):

Ezt az ételt legalább két dolog miatt lehet nagyon szeretni. Az egyik, hogy a spenót-feta olyan klasszikusan jó párosítás, hogy azt elmondani nem lehet. A másik pedig, hogy mosogatással együtt 15 perc alatt végzünk, és az asztalon gőzölög az ebéd.



20 dkg bébispenót

20 dkg feta sajt

2 dl tejszín

4 szál újhagyma

4 gerezd fokhagyma

40 dkg tészta

só, bors, olaj

Elkészítés:


Feltesszük a tészta főzővizét melegedni egy kis sóval és olajjal.

Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk benne a felaprított újhagymát és fokhagymát, rádobjuk a megmosott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk összeesni a spenótleveleket.

Mikor már megfonnyadtak, felöntjük a tejszínnel, lejjebb vesszük a hőt alatta.

A tésztát megfőzzük.

A fetát a mártásba morzsoljuk, el is zárhatjuk a lángot.

Végül a leszűrt tésztát beleforgatjuk a szószba, és tálalhatjuk is.

Trükkök, tippek, praktikák:


gy lesz tökéletes a főtt tészta

7 bevált tipp

Főzési idő

A tésztafőzés alfája és omegája a főzési idő, tésztafélénként és gyártónként változó, ezért az a legjobb, ha pontosan betartod a csomagoláson levő utasításokat, akkor már nagy baj nem lehet, na meg persze az sem árt, ha időnként ránézel a készülő tésztára

Lobogó víz

A végeredmény szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy a forrás mely fázisában jár a víz, amikor a tésztát belerakod. Fontos, hogy tényleg forró, lobogó és kellemesen sós vízbe kerüljön a száraz tészta, így fő meg a leggyorsabban, és az állaga is így lesz a legjobb.

Fogkemény tészta

Ha már fő a tészta, időnként kóstold meg, ha már rágható, de nem főtt túl puhára, nos, akkor az igazi, akkor al dente, azaz fogkemény. A tökéletes állapot valahol ennek a környékén van, de itthon viszonylag kevesen szeretik így, és inkább szétfőve fogyasztják, pedig tényleg fogkeményen az igazi, próbáld ki, ha még nem tetted!

Szűrés

Ha már megfelelő az állag, vedd elő a kedvenc tésztaszűrődet, majd szűrd le a tésztát, nem kell utána hideg víz alá tenned vagy bármilyen hasonló trükkhöz folyamodnod, az olajat is a polcon hagyhatod, egyszerűen csak engedd át rajta a főzővizet, és kész.

Összekeverés a feltéttel



Ha már kész a feltét, az a legjobb, ha a tűzhelyen levő serpenyőben össze is kevered a tésztával, pár percig együtt is főzheted őket. Ha szószos feltétet készítettél, akkor kifejezetten ajánlott ez a módszer, mert így jobban átveszi a tészta a szósz ízeit.

A sajt

Az elmaradhatatlan hozzávaló, ami nélkül tésztaételt nemigen fogyaszt senki. Ugyan itthon kevésbé elterjedt, és a jó minőségű nem is olcsó, mégis érdemes beszerezned egy kis friss - nem a boltok polcain előre reszelt fűrészpor verziót! - parmezánt, és azzal ízesíteni kedvenc tésztádat, sokkal zamatosabb lesz tőle.

Sütés

Ha minden a helyén van, akkor már fogyaszthatod is a kész ételt, vagy adhatsz neki pár percet a sütő melegében, hogy az ízek igazán összeérjenek, illetve a sütés révén még egy kis plusz zamatot kapjanak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sziszi
Olajos  piskóta
Olajos piskóta

A tojások fehérjét felverjük a sóval,majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját,az olajat,és a szódaport,amivel szintén tovább verjük,de csak addig...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű pizza
Egyszerű pizza

A 155g vízből és 155g lisztből az élesztővel tésztát keverünk, majd letakarva hagyjuk állni 3 órát. Hozzágyúrjuk a tészta maradék hozzávalóit és újabb 2 órát kelesztjük. A megke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!
Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!

Elkészítés A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sára
Tésztás csoda, nagyon sajtos
Tésztás csoda, nagyon sajtos

A tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A főzőtejszínt, a tejfölt és az apróra vagdosott mozzarellát összekeverjük, hozzáadjuk a zöld fű...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk