menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás parajkrémleves rozscipóban tálalva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:

8 dl zöldségleves (lehet kockából is), 30 dkg mirelit parajpüré, 3 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, 1.5 dl tejszín, só, őrölt bors, 4 rozscipó (a zsemlénél kicsit nagyobb), 1 kicsi piros pritaminpaprika a díszítéshez

Elkészítés:


A zöldséglevest felforraljuk, majd hozzáadjuk a parajpürét, és addig főzzük, míg újból eléri a forráspontot. Közben a vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Ezután kihűtjük, kevés hideg vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve a parajhoz adjuk. Most már közepes tűzön főzzük 15 percig, majd hozzáöntjük a kevés forró levessel simára kevert tejszínt. Ha felforrt, sóval, borssal ízesítjük, és lehúzzuk a tűzről. A rozscipók kalapját levágjuk, a belsejüket óvatosan kiszedjük, majd a benne maradt tésztát a kezünkkel a cipó falához nyomkodjuk, és 110 fokos sütőben 15 percig szárítjuk. Tálaláskor a cipókat tányérokba tesszük, és belemerjük a forró parajkrémlevest. Kevés tejszínnel meglocsolva, és apró kockákra vágott piros pritaminpaprikával megszórva kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymakrémleves egyszerűen
Fokhagymakrémleves egyszerűen

Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Halászlé
Halászlé

Halászlevet sokféleképpen készítenek. Ez a változat nagyon ízletes, leginkább a szegedi halászlére hasonlít. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk elő zsí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mariann
Zöldborsó krém leves
Zöldborsó krém leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsahúsleves
Kacsahúsleves

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg víz...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk