Hozzávalók: libamáj, liszt, olaj, só, bors
Elkészítése: A megtisztított libamájszeletek egyik oldalát sózzuk, borsot őrlünk rá és megszórjuk liszttel, majd megfordítva a másik oldalát is belisztezzük. Serpenyőben olajat forrósítunk, majd a libamájszeleteket belehelyezve mindkét oldalát megsütjük. (Aki a jól átsült libamájat szereti az inkább vékonyabb szeleteket vágjon, vagy ha mégsem sült át kedve szerint, akkor vágja félbe a szeleteket és a friss vágáslapot süsse tovább.)
20081221_110_resize
A libamáj elészítésének még akad számos fogása, trükkje és igazán gazdag ízkombinációkat tesznek lehetővé a már említett füge, alma párokon túl más gyümölcsök is, mint az őszibarack redukció (például levendulával), vagy a sárgabarack. A sárgabarack még tökéletesebb is, ha Tokaji aszú is keveredik a libamáj közelébe.
Hähnchenbrust in kochendem Salzwasser garen. Das Filet heraus nehmen und etwas abkühlen lassen, anschließend in kleine Stücke schneiden. Die Mandarinen abtropfen lassen und die An...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a fűszerekkel együtt kihabosítjuk. Belekeverjük a lisztet és az olajat, majd simára dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt, kb. 22×30 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát egycentis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit (sonkát), az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és sárgarépát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítési idő: Nehézség: Könnyű