menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre:
1 kelkáposzta 3 krumpli 2 pár virsli 2 dl tejföl 4 gerezd fokhagyma 1 vöröshagyma 1 evőkanál liszt 1 evőkanál fűszerpaprika 1 kávéskanál majoránna 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény só

Elkészítés:


A krumplit hámozd meg, darabold fel, a vöröshagymát aprítsd fel. A kelkáposztát vágd vékony szeletekre, a virslit karikázd fel. Hevíts olajat, pirítsd meg rajta a vöröshagymát, majd add hozzá a préselt fokhagymát. Süsd egy percig, utána tedd rá a kelkáposztát és a krumplit. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Ha még ízletesebb végeredményt szeretnél, húslevest is adhatsz hozzá.

Ízesítsd a levest majoránnával, őrölt köménnyel, sóval, borssal, majd kis lángon főzd körülbelül 15 percig. Ha a krumpli megpuhul, rakd bele a virsliket. Végül készítsd el a habarást, keverd össze a tejfölt, a lisztet, a pirospaprikát. Adj hozzá egy-két merőkanál meleg kelkáposztalevet, dolgozd csomómentesre, majd kevergetve öntsd a levesbe. Főzd össze, és már tálalhatod is.

Trükkök, tippek, praktikák:


A zöldségekkel teli frankfurti leves jót tesz testnek, léleknek. Elrontani lehetetlen, csupán arra figyelj, hogy jó minőségű virslit főzz bele. Több változata ismert, vannak háziasszonyok, akik répával is gazdagítják. Ha ezt kipróbálod, máskor is így készíted el.
előkészítési idő: 20 perc elkészítési idő: 20 perc

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Hús leves ahogy én készítem
Hús leves ahogy én készítem

az anyagokat megpucolom egy nagy lábasba teszem és felöntöm vízzel felforralom a habját leszűröm majd takarék lángon puhulásig főzőm...ha kész átszűröm és cérna metéltet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tradicionális gulyásleves
Tradicionális gulyásleves

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fű...

Elkészítési idő: 1 ó 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilka
Narancsos lencseleves - TCM
Avatar Gizi Kedvelnék
Narancsos lencseleves - TCM

Tegyük fel a lencsét főni kb. 2 liter vízben. Tegyük hozzá a babérleveleket. Főzzük puhára a lencsét. Miután megfőtt, szűrjük le. (Ne sózzuk, mert úgy nehezebben puhul meg.) - Mi...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Marhahúsleves
Marhahúsleves

1. A vízben feltesszük főni a húst. Nem sózzuk meg. 2. Ha felforrt, a habját leszedjük, takaréklángra állítjuk, és nagyon lassú tűznél főzzük kb. 3 és ½ órát. 3. Ekkor tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk