frisée saláta
paradicsom
póréhagyma
paprika
uborka
sertés párizsi
mozzarella (nekem light)
olívaolaj (nekem spray)
Abrak-a-dabra:
Nálam nem telik el nap saláta nélkül, és nem ám olyan hangyafasznyi mennyiséget eszem belőle, mint amekkorát étteremben adnak.
Mint ahogy az megszokott ebben a műfajban, egyszerűen összetéptem, -vágtam és -dobáltam a hozzávalókat, majd a keletkezett kompozíciót kétpofára befaltam.
Most mondanám, hogy azért tettem bele röfiparizert, mert annak az ízvilága jobban passzol a saláta természetes aromájához, ám a valódi ok, hogy az volt itthon. (Egyébként tényleg passzol.)
Válassz mellé kézzel készült házi kenyeret, én is úgy tolom.
A káposztát vékonyra gyaluljuk, vagy vágjuk. Egy tálba tesszük, és egy kicsi sót rakunk rá. A hagymát szintén vékony szeletekre vágjuk. Félretesszük. Ha a káposzta levet engedett,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat forrástól számítva 15 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt, a majonézt, és a mustárt összekeverjük egy tálban. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A kétféle hagymát megtisztítjuk, megmossuk. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk; a lilahagymát vékony gerezdekre-karikákra szeljük, néhányat félreteszünk belőlük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű