frisée saláta
paradicsom
póréhagyma
paprika
uborka
sertés párizsi
mozzarella (nekem light)
olívaolaj (nekem spray)
Abrak-a-dabra:
Nálam nem telik el nap saláta nélkül, és nem ám olyan hangyafasznyi mennyiséget eszem belőle, mint amekkorát étteremben adnak.
Mint ahogy az megszokott ebben a műfajban, egyszerűen összetéptem, -vágtam és -dobáltam a hozzávalókat, majd a keletkezett kompozíciót kétpofára befaltam.
Most mondanám, hogy azért tettem bele röfiparizert, mert annak az ízvilága jobban passzol a saláta természetes aromájához, ám a valódi ok, hogy az volt itthon. (Egyébként tényleg passzol.)
Válassz mellé kézzel készült házi kenyeret, én is úgy tolom.
Két narancsot féreteszünk,a többit meghámozzuk,lehetőség szerint minél kevesebb fehér rész maradjon rajta.A husát először ketté.majd vékony szeletekre vágjuk.A fél kiló almát megti...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat keverjük össze, fél óráig pihentessük hűtőben, majd pirítóssal kínáljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajból, tejből, lisztből besamelt készítünk. Beletesszük a sajtkrémet, pici mustárt és beízesítjük (ízlés szerint). A sonka szeleteket betöltjük, feltekerjük. A főtt tojásokat...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA hasaalja szalonnát előfőzöm fokhagymás, bebérleveles, majorannás, sós, borsos lében. Amikor megpuhult piros, ropogósra sütöm. Amikor kihűlt felszeletelem. A felszúrt dagadót ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes