burgonyaliszt
– burgonyakeményítő
– burgonyapehely
– kukoricaliszt
– kukoricakeményítő
– kukorica pehely
– kukorica pehelyliszt
– kukoricadara
– rizsliszt, barna riszliszt
– rizsdara
– rizspehely
– zabliszt, ha garantáltan gluténmentes
– zabpehely, ha garantáltan gluténmentes
-kölesliszt
-hajdinaliszt, tápiókakeményítő, lenmagliszt, kókuszliszt, gesztenyeliszt, amarantliszt
tápiókakeményítő
lenmagliszt
kókuszliszt
gesztenyeliszt
amarantliszt
Rizs
szabad
Basmati rizs
szabad
Jázmin rizs
szabad
Barna rizs
szabad
Fehér rizs
szabad
Vadrizs *
szabad
Köles
szabad
Quinoa
szabad
Amaránt
szabad
Hajdina
Tésztafélék
Kukoricatészta
szabad
Rizstészta
szabad
Quinoatészta
szabad
Barnarizs tészta
szabad
Feketerizs tészta
szabad
Hajdinatészta
szabad
Üvegtészta
szabad
Diófélék, olajos magvak, apró magvak a gluténmentes étrendben
fel
Diófélék, olajos magvak, apró magvak
gluténmentes étrendben
Dió
(paradió, makadámdió, kesudió)
szabad
Mandula
szabad
Mogyoró
(török, földi)
szabad
Pisztácia
szabad
Mák
szabad
Gesztenye
szabad
Szezámmag
szabad
Napraforgómag
szabad
Tökmag
szabad
Lenmag, lenmagpehely
szabad
Chia mag
szabad
Darák, korpák, pelyhek, puffasztott termékek a gluténmentes étrendben
fel
Darák, korpák, pelyhek, puffasztott termékek, csíra
gluténmentes étrendben
Búza (puffasztott búza, búzapehely, búzadara, búzakorpa, búzacsíra, búzafű, búzafehérje, búzamaláta)
TILTOTT
Árpa (puffasztott árpa, árpapehely, árpadara, árpacsíra, árpafű, árpamaláta)
TILTOTT
Rozspehely
TILTOTT
Tönkölybúza (pehely)
TILTOTT
Zab (puffasztott zab, zabpehely, zabkása, zabkorpa)
TILTOTT
Kukoricapehely
(búzalisztes)
TILTOTT
Kukorica (kukoricadara, garantáltan gluténmentes kukoricapehely Cornflakes (pl. Nestle)
szabad
Hajdinapehely
szabad
Rizs (puffasztott rizs, rizsdara, rizsfehérje, rizspehely)
szabad
Puffasztott köles
szabad
Puffasztott amaránt
szabad
quinoa (puffasztott quinoa, quinoapehely)
szabad
Sütési, főzési kiegészítő alapanyagok a gluténmentes étrendben
fel
Sütési, főzési kiegészítő alapanyagok
gluténmentes étrendben
TILTOTT
Gluténmentes búzakeményítő
szabad
Kukoricakeményítő
szabad
Burgonyakeményítő
szabad
Tápióka keményítő
szabad
Szódabikarbóna
szabad
Sütőpor
szabad
Élesztő
(szárított, friss)
szabad
Guarliszt
szabad
Szentjánoskenyérmagliszt
(karobpor)
szabad
Xantán
szabad
Psyllium
(útifűmaghéj)
szabad
Almarost
szabad
Lupinrost
szabad
*
A cukkinit megmossuk és héjastól lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet. A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszerakjuk a hozzávalókat egy nagy edényben, mixergép dagasztóspiráljával dagasztjuk, amíg össze nem áll a tészta. Utána letakarjuk és hagyjuk kelni egy picit. Olajos kézzel gombó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers gnocchit és a félbevágott-elnegyedelt mozzarellagolyókat összekeverem egy jénaiban. Egy kisebb lábasban megpárolom a felaprított hagymát és fokhagymát, beleöntöm a parad...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokat összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Kb. 40 percig sütjük 190 fokon.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű