250 g BROLL gluténmentes süteményliszt
4 tojás
140 g cukor
1 cs. sütőpor
250 g vaj vagy 200 g zsír
2,5 dl tej
2 ek. kakaópor
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem, majd félretettem. Én vajat használtam - pedig Nóri (Tündérkeresztanya) szerint zsírral még finomabb a végeredmény -, hozzáadtam a cukrot, majd robotgéppel kikevertem. Mehetett bele a 4 tojássárgája, majd szépen adagoltam hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, és robotgéppel krémesre kevertem.
A lisztes masszát kettéválasztottam, majd az egyik felét kakaóporral megszíneztem - és adtam hozzá még egy kevés tejet, mert így egy picit sűrűbb lett. A felvert tojásfehérjét is kettészedtem, egyik felét a "fehér", másikat a "fekete" részhez adtam és óvatosan dolgoztam bele, hogy ne törjem össze a habot.
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem először a fehér, majd a kakaós tésztát és villával kicsit "megbolygattam", hogy itt-ott elegyedjenek a színek.
A már kimagozott cseresznyét megforgattam egy kis rizslisztben, majd így szórtam a sütemény tetejére.
175 fokos sütőben kb. 30 percig sütöttem.
Nagyon könnyű és szaftos süti lett a végeredmény, nálunk mindenkinek nagyon ízlett. :)
A lisztet a sóval elkeverem. Az élesztőt pici tejben (só, cukor) Az élesztőt beleöntöm a kukoricalisztbe. A vizet fokozatosan hozzá adagolom. Összekeverem 20 percig pihentetem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olvasztott vajat és alaposan összekeverjük. A rizslisztet összeforgatjuk a sütőporral és a porcukros-tojáso...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg. A megtisztított sárgarépát daraboljuk fel tetszőleges méretű hasábokra. A répákat helyezzük tepsibe, tegyük melléjük a fokhagymagerezdeke...
Elkészítési idő: 35 perrc Nehézség: Könnyűösszetevőket kikavarjuk,vajas,vagy sütőpapiros tepsibe rakjuk.Előmelegített sütőben 170fokon 35 percig sütjük. Gyors és finom! Anyuka találta :)
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Könnyű