15 dkg szilvalekvár
1 dl víz
8 dkg barna rizsdara vagy rizspehely
1 ek nádcukor
1 kk őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió
2 dkg aszalt szilva / elhagyható
A szóráshoz:
5 ek pirított zabpehely/corn flakes gluténmentes 3 fő
A szilvalekvárt, a vizet a cukorral kis lábasban, alacsony hőmérsékleten tűzre tesszük. Hozzáadjuk a fahéjat és szerecsendiót.
Gluténmentes hamis szilvás gombóc, szilvalekvárból recept lépés 1 foto
Mehet bele a kimért rizsdara vagy rizspehely. Jól összekeverjük, néhány percig lassú tűzön főzzük.
Gluténmentes hamis szilvás gombóc, szilvalekvárból recept lépés 2 foto
Néhány szem apróra vágott aszalt szilvával megbolondítjuk és fedő alatt, tűzről levéve 10 percig pihentetjük.
Gluténmentes hamis szilvás gombóc, szilvalekvárból recept lépés 3 foto
Zabpelyhet és corn flakest fele-fele arányban aprítógép segítségével ledarálunk.
Gluténmentes hamis szilvás gombóc, szilvalekvárból recept lépés 4 foto
Előmelegített sütőben 130 C C-on 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Gluténmentes hamis szilvás gombóc, szilvalekvárból recept lépés 5 foto
Ha a massza kissé kihűlt, vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és fél óra alatt hűtőben jól lehűtjük.
Gluténmentes hamis szilvás gombóc, szilvalekvárból recept lépés 6 foto
A gombóckákat a morzsában megforgatjuk.
Gluténmentes hamis szilvás gombóc, szilvalekvárból recept lépés 7 foto
A legfinomabb, ha morzsába közvetlenül csak fogyasztás előtt hempergetjük meg, hogy jó ropogós maradjon.
Ezeket robotgéppel kikeverni,állni 15 percet,majd az előmelegített melegszendvics sütőbe kanalazni.Én megkentem a sütőt olajjal és szórtam bele szezámot. Lehet édesen is csinálni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa túrót édesítjük, összekeverjük a kakaóporral majd golyókat formázunk amiket kókuszreszelékbe megforgatunk.. Ebből a mennyiségből nekem 9 db lett. Tápérték: 346 kcal, 30g fehé...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA felkockázott gyümölcsöket egy nagy tálba dobáltam. Egy másik, kisebb tálkában összevegyítettem az öntetet: egy citrom vagy lime levét és egy-két ek. mézet, majd a gyümölcsökre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű