2 személy részére):
A szószhoz:
- 200 ml főzőtejszín
- 25 g gorgonzola sajt
- 25 g brie sajt (fél puha sajt)
- 25 g parmezán sajt
- 25 g bianco sajt (fél puha sajt)
- 10 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- fehérbors, szerecsendió
- durvára tört rózsabors
- friss petrezselyem
7 dkg mozzarella, 7 dkg trappista, 5 dkg gorgonzola, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg parmezán, bors.
Egy serpenyõbe öntsd bele a tejszínt, majd szórd bele a zúzott fokhagymát, némi borsot, és melegítsd fel. A mozzarellát, a trappistát és a gorgonzolát kockázd fel, és szórd a tejszínes öntetbe. Hagyd, hogy megolvadjanak, majd öntsd a kész szószt a kész gnocchira, végül reszeld rá a parmezánt.
Zé
Lényegében bármilyen sajtot használunk, minél többfélét és minél aromásabbakat találunk, annál finomabb lesz a végeredmény, de egy jó ementálit és a parmezánt nem illik kihagyni a buliból!
Minden hozzávalót összeaprítunk, és kevés zsíron puhára pároljuk.A végén a tejfölt kikeverjük a tojással,és a tetejére öntve rásütjük. Friss kenyér illik hozzá.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűhús+szeletekre+só,bors+fokhagyma+paradicsomszósz+5-6 ek. olaj+fűszer+baconbe csomagolom+ tepsibe :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa marha vagy sertés húst kockára vágom,a csirkét darabjaira szedem,a hagymát apró kockára,a fokhagyma gerezdeket 4 felé vágom és 1 nagy kanál zsíron meg fonnyasztom,rá teszem az ap...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: KönnyűOlajat a lábasba tesszük, bele a hagymakockákat, a zúzott fokhagymát, sót, felkockázott paprikát, felcsíkozott bacont, és fedő alatt üvegesre pároljuk. Majd belekeverjük a borsót,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes