menu

Családireceptkönyv.hu

Gombakrémleves sajtos pirítóssal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre:
250 g barna sampinyon gomba
100 g vargánya gomba
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes burgonya (100 g)
4+2 ek. olaj
1 kis ág rozmaring (kb. 10 cm-es)
2-3 szál kakukkfű
6 dl zöldség- vagy erőleves (kockából)
2,5 dl főzőtejszín
só, bors
8 szelet bagett
80 g reszelt gouda sajt
1 szál újhagyma

Elkészítés:


1. A kétféle gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a burgonyát meghámozzuk, a hagymát finomra, a burgonyát kisebb kockákra vágjuk.

2. 4 ek. olajban 2 percig pirítjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a burgonyát, a leöblített rozmaringot és kakukkfüvet. Hozzáadjuk a sampinyon gombát, további 2 percig pirítjuk, aztán felöntjük a levessel és 2 dl tejszínnel. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül 20 percig főzzük.

3. 2 ek. felforrósított olajban aranybarnára sütjük a vargányagombát, papírkendőre terítjük, melegen tartjuk. Kiemeljük a levesből a rozmaring és a kakukkfű fás szárát, botmixerrel az egészet finom-habos krémmé turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, még egyszer felforraljuk.

4. A kenyérszeleteket zsiradék nélkül megpirítjuk, megszórjuk a sajttal, és csak annyi időre tesszük be a grillsütőbe, amíg a sajt egy kissé megpirul. A levest mélytányérokba szedjük, a maradék tejszínnel cirmosítjuk, végül a sült gombával és a felaprózott hagymaszárral gazdagítjuk. A sajtos pirítóst külön tányéron kínáljuk hozzá, és a levessel együtt fogyasztjuk.

Gombakrémleves sajtos pirítóssal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GereHajnal
Frankfurti leves
Frankfurti leves

Kevés olajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát. Vágd nagyobb darabokra a répát, majd az alapot engedd fel vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, pici köménny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Zöldbabos sertésragu leves
Zöldbabos sertésragu leves

• Elkészítése: • Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Minestroneleves
Minestroneleves

1. A babok, a cukkini, a tészta és a spenót kivitelével minden hozzávalót tegyünk egy nagy lábasba és főzzük kis lángon 5-6 óráig, esetleg nagyobb lángon 3-4 óráig. 2. Ha összef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A virslit szeleteld fel vékonyan (ha nem biztos, hogy bélbe töltötték, előbb nyúzd meg!) A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágd csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk