menu

Családireceptkönyv.hu

grill serpenyő titkai


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Citromos-rozmaringos grillezett csirkemell

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé
1 citrom
1 ág rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
1/2 kávéskanál őrölt koriander

színes bors

Elkészítés:


: A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, egy tálba tesszük. Fél citrom levével és az olívaolajjal meglocsoljuk, finoman sózzuk, meghintjük az őrölt korianderrel, majd összeforgatjuk, hogy mindenből mindenhova jusson. 25-30 percet pihentetjük.

Közben a maradék fél citromot vékonyan felkarikázzuk, a rozmaringot összetépkedjük, valamint köretet is készíthetünk a csirkemellhez, mert a hús gyorsan átsül majd. Ez lehet egy szép saláta, de akár párolt zöldség, ki mit szeret...

A grill serpenyőt szárazon jól felforrósítjuk, beletesszük a csirkemelleket és a citromkarikákat, majd megszórjuk a rozmaringgal, és kb 5 percig sütjük, majd csipesszel vagy két villával - de semmiképpen nem a húsba beleszúrva, mert akkor kifolyik a finom szaftja! - megfordítjuk, színes borsot őrölünk rá, ha szeretnénk, egy kis csilipaprikát és pár szem koktélparadicsomot dobhatunk mellé, mert ezek jó kísérői lehetnek a tányéron, és ezt az oldalát is 4-5 percig sütjük. A tüzet elzárjuk, és alufóliát terítünk a serpenyőre, így saját gőzében még párolódik, befelé még sül egy kicsit, így lesz nagyon finom omlós a csirkemell.

Öt perc gőzben párolódás elég is, a fóliát levesszük, ízlés szerint szeletelve vagy egészben tálaljuk a közben elkészített körettel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aki szeretne grill serpenyőt beszerezni, annak az öntöttvas változatokat ajánljuk. Ezek jó nehezek, de úgysem palacsintát akarunk dobálni bennük... Az öntöttvas lényege, hogy nagyon át tud forrósodni, és zsiradék nélkül tudunk sütni benne. Szárazon kell felforrósítani, majd a bepácolt húst, halat, zöldséget a rácsozott serpenyőbe tenni. Először odaragad a felülethez, de hamarosan - ahogy sül - elengedi a fém az ételt, pontosabban az étel a serpenyőt, és ekkor már jó esetben meg is lehet fordítani, készre sütni. Fontos tudnivaló az is, hogy a tiszításhoz nem kell és nem is szabad mosószert és dörzsis felületet használni. Használat után egyszerűen feltöltjük vízzel, felforrósítjuk, így minden lerakódás, letapadás, zsiradék feloldódik. A vizet csak ki kell önteni, és egy konyhai papírtörlővel szárazra törölni.

 grill serpenyő titkai

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Májpástétom készítése
Májpástétom készítése

A csepleszeket (sertés hashártya) langyos vízben többször átmossuk, majd egy tálka hideg vízben félretesszük. A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk, és m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A fokhagymás sült répa diétás, egyszerű és nagyon fi
A fokhagymás sült répa diétás, egyszerű és nagyon fi

Papp Cecília 2017.08.30. mail NYEREMÉNYJÁTÉK Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát! Nyerj páros belépőt a tüzes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Körömpörkölt
Körömpörkölt

A kuktában kevés olajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, majd rászórom a pirospaprikát, rádobom a megtisztított körmöket, hozzáadom a fűszereket és fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karfiolkenyér
Karfiolkenyér

1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. 2. A karfiolt háztartási robotgéppel őröld rizs méretű szemcsékké. 3. Egy nagyobb tálban kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk