menu

Családireceptkönyv.hu

Húsgombóc bakonyi módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma

bors
3-4 ek zsemlemorzsa
1 tojás
kevés piros arany
A szószhoz:

20 dkg csiperke szeletelve
1 közepes hagyma aprítva

bors
pirospaprika
petrezselyemzöld
kevés víz vagy húsleves alaplé
3 dl tejföl
1 tk liszt

Elkészítés:


A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Visszahelyezzük a gombócokat, és felengedjük némi vízzel, vagy húsleves alaplével. Nagyjából 25 percig “főzzük”.

Habarást készítünk a lisztes tejföllel, amit a gombamártáshoz öntünk.

Húsgombóc bakonyi módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar PAPRIKÁS KRUMPLI GAZDAGON
PAPRIKÁS KRUMPLI GAZDAGON

Egy-két evőkanál olajon megsütjük a szalonnát, aztán kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre sütünk egy fej kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hússal töltött krumpligombóc (Sóbors)
Hússal töltött krumpligombóc (Sóbors)

A megtisztított burgonyát vágjuk közepes méretű kockákra, majd bő vízben főzzük puhára, utána krumplinyomó segítségével törjük össze. A krumplihoz kezdjünk el evőkanál segítségéve...

Elkészítési idő: 1+1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizses csirke keleti hangulatban
Rizses csirke keleti hangulatban

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet szintén csíkokra vágjuk. A rizsből egy kevés sóval és ételízesítővel párolt rizst készítünk. A c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
SZÉKELYKÁPOSZTA
SZÉKELYKÁPOSZTA

A húst kockákra vágjuk. A zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát megpirítjuk a zsírban. Rászórjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a h...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk