menu

Családireceptkönyv.hu

. Húsgombóc vadasan


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg sertés darált hús
70 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
1 kisebb zellergumó
1 kisebb fej vöröshagyma
3 babérlevél
1 kis pohár tejföl
1 ek mustár
1 csokor vágott petrezselyem
3 babérlevél
ízlés szerint só
bors
pirospaprika
pici cukor
3 ek zsemlemorzsa
1 tojás
kevés olaj, vagy zsír
3 ek liszt
1,5 liter víz

Elkészítés:


:

A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni.

Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, zsemlemorzsával, kockára vágott hagymával és aprított petrezselyemmel egynemű masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk.

Mikor a zöldségek félig puhák,felöntjük a vízzel. Amikor forr, hozzáadjuk a húsgombócokat. Ha az egész puhára főtt, a gombócokat kiszedjük, és a zöldségeket a megmaradt lével összeturmixoljuk.

A liszttel kevés olajon világos rántást készítünk, és besűrítjük a mártást. Beletesszük a mustárt, ha szükséges, egy pici cukrot is adhatunk hozzá, legvégén pedig a tejfölt. A húsgombócokat visszatesszük a már kész mártásba, és 1-2 percig összefőzzük.

Ezután tálalhatjuk zsemlegombóccal, krokettel, vagy bármilyen kifőtt tésztával.

. Húsgombóc vadasan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bel szerv pörkölt
Bel szerv pörkölt

A szívet kockára vágva előfőzzük sós,babérleveles vízben,mikor megfőtt, kockára vágjuk a tüdőt és májat.A hagymát a zsíron megfonnyasztjuk,beletesszük a belszerveket,a fűszereket r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Szalonnával rakott virsli
Szalonnával rakott virsli

A virsliket hosszában kettévágjuk, de úgy, hogy az alsó bőre ne váljon szét. Tepsiben sorra leterítjük, és megkenjük a virsliket, először piros arannyal, majd mustárral. A megkent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hanna
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

Rizsfelfújt (rizskoch) recept: a rizsfelfújt (rizskoch) elkészítése egyszerű. A rizst megpuhítjuk a vízben. Ha megpuhult, sózzuk és felöntjük a tejjel. Mikor felitta a tejet, bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtba forgatott karfiol
Sajtba forgatott karfiol

A karfiolt szedjük rózsáira, főzzük 5 percig sós vízben. Szűrjük le és hagyjuk hűlni. A sajtot reszeljük le. Egy kisebb tálban keverjük össze a zsemlemorzsát a fokhagymával, a pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk