menu

Családireceptkönyv.hu

. Húsgombóc vadasan


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg sertés darált hús
70 dkg sárga- és fehérrépa vegyesen
1 kisebb zellergumó
1 kisebb fej vöröshagyma
3 babérlevél
1 kis pohár tejföl
1 ek mustár
1 csokor vágott petrezselyem
3 babérlevél
ízlés szerint só
bors
pirospaprika
pici cukor
3 ek zsemlemorzsa
1 tojás
kevés olaj, vagy zsír
3 ek liszt
1,5 liter víz

Elkészítés:


:

A zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni.

Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, zsemlemorzsával, kockára vágott hagymával és aprított petrezselyemmel egynemű masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk.

Mikor a zöldségek félig puhák,felöntjük a vízzel. Amikor forr, hozzáadjuk a húsgombócokat. Ha az egész puhára főtt, a gombócokat kiszedjük, és a zöldségeket a megmaradt lével összeturmixoljuk.

A liszttel kevés olajon világos rántást készítünk, és besűrítjük a mártást. Beletesszük a mustárt, ha szükséges, egy pici cukrot is adhatunk hozzá, legvégén pedig a tejfölt. A húsgombócokat visszatesszük a már kész mártásba, és 1-2 percig összefőzzük.

Ezután tálalhatjuk zsemlegombóccal, krokettel, vagy bármilyen kifőtt tésztával.

. Húsgombóc vadasan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar sült töltött paprika
sült töltött paprika

mint fent

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtszószos gnocchi
Sajtszószos gnocchi

A vízet egy nagyobb edényben feltesszük főni pici sóval, olajjal. Ha felfőtt, a tésztát beletesszük, néhányszor megkavarjuk, hogy a gnocchi ne tapadjon az edény aljára. Akkor késze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tunde
Bengan
Bengan

Megmossuk a padlizsánt és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb.50 percre. Amíg a padlizsán sül, egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd levesszük közepes lángra és be...

Elkészítési idő: 1.30 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Rántott sajt
Rántott sajt

A trappista sajtból 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk. A tojásokat egy tálban a sóval, vagy ételízesítővel kikeverjük. A felszeletelt trappista sajtot először a tejbe már...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk