menu

Családireceptkönyv.hu

Húspuding


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Borjúcomb 0.5 kg,
tojás 2+3 db,
zsemle 1 db,
citrom 1 db,
szalonna 5 dkg,
tejföl 4 dl,
bors, só 1 késh.

Elkészítés:


A fél kiló borjúcombot megsütjük, ez alatt készítünk 2 tojásból rántottát, azt a kisült hússal ledaráljuk, hozzáadunk egy tejben áztatott zsemlét, sót, borsot egy citrom levét, 5 dkg apróra vágott szalonnát, három tojás sárgáját, ezzel jól összekeverjük, végül a 3 tojás kemény habját. Vajjal kikent formában, gőzben főzzük fél óráig. Ha kész, azt a levet, melyben a hús sült, feltesszük forrni, citromlevet s bőven tejfelt teszünk bele. Ha együtt felforrt, a kiborított húsra öntjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Göndör virsli
Göndör virsli

1. A virsliket hosszában elnegyedelni, vagy elnyolcadolni. Minél vékonyabb szeletekre, annál jobb. 2. Pici olajban teflon serpenyőben sütögetni, be fog göndörödni! 3. Megsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Zsemlében sült sonkás tojás
Zsemlében sült sonkás tojás

Előmelegtjük a sütőt, a tepsit kivajazzuk. Kettévágjuk a zsemléket, majd kibelezzük. A sonkacsíkokat beletesszük a kibelezett zsömlékbe, aztán mindegyik félbe 1-1...

Elkészítési idő: 33 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Ajvár
Ajvár

A paprikákat az itt leírt módon előkészítjük (megsütjük, meghámozzuk és a magokat eltávolítjuk). Turmixban pépesítjük. A fokhagymát és a vöröshagymát finomra vágjuk, hoz...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Falusi töltött zsemle
Falusi töltött zsemle

1. A zsemlék tetejét vékonyan levágjuk, mint egy kalapot. 2. A belsejüket kiskanállal kivesszük. 3. Előkészítjük a tölteléket: a sonkát vagy virslit apró kockákra vágjuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk