menu

Családireceptkönyv.hu

Így grillezzen csirkemellet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Nemcsak egy egész csirkét, hanem kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet is választhatunk a boltban, hogy megsüssük, ám a kétféle hús grillezési módja nem is különbözhetne jobban egymástól. Ezt kell tudnia, hogy a csirkemellből ízletes, szaftos lakomát varázsoljon:

• A csirkemell bőr nélkül alig tartalmaz zsírt, szinte kizárólag fehérjéből áll. Ez azt jelenti, hogy megsütve nagyon szárazzá válik – hacsak nem tesz lépéseket ennek elkerülésére.

• A legbiztosabb módszer a marinálás. Grillezés előtt legalább egy órára hagyja a csirkét a marinádban úszni. A legkedveltebb pácok közé a következők tartoznak:

Tandoori: joghurt, citromlé, hagyma, fokhagyma, gyömbér, currypor
Adobo: narancslé, citromlé, zöldcitromlé, paradicsomszósz, olívaolaj, chiliszósz, ancho chilipor
Citromos-kapros: joghurt, citromlé, friss kapor, újhagyma, fekete bors
Thai: thai halszósz, zöldcitromlé, cukor, reszelt gyömbér, zúzott fokhagyma, csípős szósz, apróra vágott menta és korianderzöld
Teriyaki: narancslé, szójaszósz, rizsecet, méz, reszelt gyömbér, zúzott fokhagyma, szezámolaj

• Nincs ideje a marinádkészítésre? Semmi gond: dörzsölje be a csirkemellet olívaolajjal, majd sózza meg, és hintsen rá bőven borsot, fűszereket és friss fűszernövényeket.

• A grillrácsok beolajozása mindig okos ötlet, bármit is süt, de különösen fontos a csirkemell grillezése előtt. Másként ugyanis a hús hozzáragad a rácshoz, és szakadások keletkeznek rajta.

• Grillezze magas hőfokon, és kenegesse gyakran a marináddal. Pár percenként forgassa meg, hogy egyenletesen süljön, és ne száradjon ki. A cél a 74°C-os belső hőmérséklet elérése – ez valószínűleg kevesebb, mint 10 percet igényel.

• A csirkemellnek is pihennie kell, miután lekerül a grillről. Várjon 5-10 percet, mielőtt tálalja vagy felszeleteli. Ha túl korán vágja fel, az összes nedvesség kicsorog belőle.

Így grillezzen csirkemellet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Croque monsieur melegszendvicse
Croque monsieur melegszendvicse

Elkészítési mód: kenjük meg vajjal a kenyérszeleteket és a vajas felével lefelé helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A kenyérszeletek másik felét kenjük be tejföllel, te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Grízgaluska verzió
Grízgaluska verzió

A tojást és a sót villával felverjük, hozzáadjuk az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és minimum fél órát hűtőben pihentetjük. 1 liter vizet felforralunk, (én ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kolbász
kolbász

A húst daraboljuk és fűszerezzük, egy napig hagytuk össze érni. A hús 1/3-át nagy lyukú, majd a zsiradékkal együtt a többit a közepes rostán ledaráljuk.Nagyon jól bedagasztjuk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkával és Karaván sajttal sült tojás
Sonkával és Karaván sajttal sült tojás

1. A tojást keményre főzzük és megtisztítjuk. 2. Egy vajjal kikent kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé rakjuk. 3. A tejfölt keverőtálba öntjük, hozzáütjük a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk