Nemcsak egy egész csirkét, hanem kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet is választhatunk a boltban, hogy megsüssük, ám a kétféle hús grillezési módja nem is különbözhetne jobban egymástól. Ezt kell tudnia, hogy a csirkemellből ízletes, szaftos lakomát varázsoljon:
• A csirkemell bőr nélkül alig tartalmaz zsírt, szinte kizárólag fehérjéből áll. Ez azt jelenti, hogy megsütve nagyon szárazzá válik – hacsak nem tesz lépéseket ennek elkerülésére.
• A legbiztosabb módszer a marinálás. Grillezés előtt legalább egy órára hagyja a csirkét a marinádban úszni. A legkedveltebb pácok közé a következők tartoznak:
Tandoori: joghurt, citromlé, hagyma, fokhagyma, gyömbér, currypor
Adobo: narancslé, citromlé, zöldcitromlé, paradicsomszósz, olívaolaj, chiliszósz, ancho chilipor
Citromos-kapros: joghurt, citromlé, friss kapor, újhagyma, fekete bors
Thai: thai halszósz, zöldcitromlé, cukor, reszelt gyömbér, zúzott fokhagyma, csípős szósz, apróra vágott menta és korianderzöld
Teriyaki: narancslé, szójaszósz, rizsecet, méz, reszelt gyömbér, zúzott fokhagyma, szezámolaj
• Nincs ideje a marinádkészítésre? Semmi gond: dörzsölje be a csirkemellet olívaolajjal, majd sózza meg, és hintsen rá bőven borsot, fűszereket és friss fűszernövényeket.
• A grillrácsok beolajozása mindig okos ötlet, bármit is süt, de különösen fontos a csirkemell grillezése előtt. Másként ugyanis a hús hozzáragad a rácshoz, és szakadások keletkeznek rajta.
• Grillezze magas hőfokon, és kenegesse gyakran a marináddal. Pár percenként forgassa meg, hogy egyenletesen süljön, és ne száradjon ki. A cél a 74°C-os belső hőmérséklet elérése – ez valószínűleg kevesebb, mint 10 percet igényel.
• A csirkemellnek is pihennie kell, miután lekerül a grillről. Várjon 5-10 percet, mielőtt tálalja vagy felszeleteli. Ha túl korán vágja fel, az összes nedvesség kicsorog belőle.
A zsírt ée a tojást villával összetör hozzá a liszt, normálisra besűrít forró levesbe szaggat
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 nagyobb birsalmát jó moss, meg, kefézd át, vágd 4 felé, vágd ki a magházat és bő vízben kb. 30 perc alatt főzd meg. A levet öntsd le szűrőn át. ( A léből készíthetsz ívólevet). A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük el a cukrot és az élesztőt kézmeleg vízben, hagyjuk néhány percig felfutni. Összeöntjük a többi hozzávalóval, tésztát dagasztunk . Kiolajozott edénybe tesszük, a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét kilogramm túrót egy edénybe teszünk és felöntjük 1 liter tejjel, alaposan összekeverjük és felforraljuk. Miután felforrt, tésztaszűrőn leszűrjük. A savót nem kell kiöntenünk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű