menu

Családireceptkönyv.hu

Ínyenc túrógombóc, tejfölhabbal –


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(4 főre):

500 g félzsíros túró

70 g búzadara

2 db tojás

100 g panko (japán morzsa) vagy házi morzsa

3 dl tejföl

200 g tőzegáfonya (de tetszés szerint változtatható a frissen kapható idény gyümölcsökből)

1 db citrom

Elkészítés:


A túrót összekeverjük a búzadarával, a tojásokkal és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. A keveréket hűtőszekrényben (5°C) két órán át állni hagyjuk, majd nedves kézzel gombócokat formálunk, és a a gombócokat a főzővízbe tesszük. Ügyeljünk rá, hogy a víz legyen forró, de ne bugyogjon. 3-4 perc akár már elég is nekik. A pankót (zsemlemorzsát) pirítsuk enyhén barnára (Ha a serpenyőt folyamatosan mozgatjuk a morzsa nem ég le.)



A tejfölt töltsük habszifonba, majd egy patron felhasználásával készítsünk belőle habot. A friss gyümölcsöt botmixerrel pürésítjük, és lehetőség szerint szitán is átpasszírozzuk. Tálalásnál tegyünk a tányér aljába egy-két kanál gyümölcspürét, erre nyomjunk tejfölhabot, majd a hab közepébe ültetjük a túrógombócot.



Trükkök, tippek, praktikák:



Tipp: ízlés szerint, díszíthetjük gyümölccsel, a gombócot meghinthetjük porcukorral, ahogy a Bruno&Bruno szakácsai teszik. A Bécsi Konyha túrógombócának receptjében 300 g 20% zsírtartalmú túróhoz, 60 g olvasztott vajjal összekevert 60 g pankót és 80 g lisztet, 2 tojást adnak. A masszába tejfölt (3 ek.) csipetnyi sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és levet is tesznek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ibolya
Kocsonya
Kocsonya

A füstölt húsokat előáztatjuk 1 napig, aztán átkapargatjuk, mossuk, fazékba rakjuk a megmosott nyers csülökkel együtt. Ráöntjük a vizet, főni tesszük. Lehabozzuk, mint a húslevest....

Elkészítési idő: 12 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csilisbab
Csilisbab

A babot megfőzzük, a hagymát közepes kockára vágjuk, olajon megpároljuk, rádobjuk a darált húst, fakanállal szétmorzsolva megpirítjuk, rá a paradicsomsürítmény só, bors, csili fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

A szalonnát is és a hagymát is nagyobb kockára vágom és együtt kezdem dinsztelni. Erre öntöm a tarhonyát, amit addig keverek, amíg szép színt kap, majd belekarikázom a kolbászt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar DÖDÖLLE
DÖDÖLLE

A dödölle, másik nevén gánica lassan igazi kuriózum lesz, olyan ritkán készítik, pedig hajdan igen népszerű volt. Önmagában tejföllel meglocsolva, köretként elsősorban vadételekhez...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk