Hőségben ideális, hamar elkészíthető, frissítő desszert.
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 nagy pohár joghurt
1 púpos evőkanál zselatin
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
1 citrom
csipetnyi fahéj
A töltelékhez: gyümölcs, amit szeretünk (nálam meggy és barack került bele)
A meggyet és a barackot megtisztítjuk, a barackot apróra vágjuk, a meggyet kimagozzuk. A túrót, a cukrot/édesítőt és a joghurtot összeturmixoljuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk, megmelegítjük, majd hozzáöntjük a túrókrémhez és alaposan elkeverjük. A citrom levével és fahéjjal ízesítjük, belekeverjük a gyümölcsöket és egy formába simítjuk a masszát. Hűtőben egy éjszakát dermedni hagyjuk, majd óvatosan kiborítjuk és a gyümölccsel díszítjük.
2 Ek kakaópor ezt langyosra melegítjük simára keverünk, hozzáadunk kb 45--50 dkg lisztet és 4 lapot sütünk. 20* 35 ös tepsi hátulján, 180 f - on, kb 8 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg lisztből fél csomag sütőporral, 12 dkg zsírral, 12 dkg cukorral, 1 tojással és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tészta legyen, tésztát készítünk. 3 részre osztjuk, és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz felett sűrűre verjük az 5 tojássárgáját a cukorral, a kakaóval, a liszttel és a tejjel. Amikor besűrűsödik, készen is van. Tetszés szerint adhatunk hozzá rum, vagy más aromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű