5 adag
1 közepes fej karfiol
375 g joghurt
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
3 ek citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A karfiolt rózsáira szedjük, és lobogó sós vízben roppanósra főzzük.
A lecsepegtetett karfiolt egy tálba szedjük.
Az olajból, citromléből és borsból marinádot készítünk. Legegyszerűbb, ha a hozzávalókat egy kis méretű befőttes üvegben pár másodperc alatt összerázzuk.
A kész keveréket a karfiolra öntjük, és óvatosan átforgatjuk. Alaposan lehűtjük.
Tálalás előtt a joghurtot kikeverjük az átnyomott vagy lereszelt fokhagymával, és a lehűlt karfiolra öntjük.
Jól esett egy kis saláta a frissen sült husi mellé.
Török büfékben gyakran előfordul ez az egyszerű köret. Nem egy bonyolult recept, de mivel hasonlót sem találtam az oldalon, gondoltam érdekes lehet. Hivatalosan köret, de önmagában is nehéz abbahagyni.
Forraljunk vizet egy lábasban, tegyünk hozzá sót és citromot, és főzzük a rákokat 2-3 percig. Ezután tegyük rögtön jéghideg vízbe. A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk egészen aprór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hámozatlan krumplit enyhén sós vízbe tegyük fel főzni (olyan krumplit válaszunk, ami nem fő szét). Kb. 30 perc alatt elkészül, utána csorgassunk rá hideg vizet pár percig, hogy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A tojáshoz adjuk a majonézt, a mustárt, a citromlevet, sót, borsot, és egy kevés petrezselyem zöldjét, villával jól eld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítom a krumplit és felkockázom és megfőzöm .Mikor megfőtt leszűröm és hagyom kihűlni. A masszát elkészítem: 2 pohár tejfölt a majonézt, a cukrot, a borsot, a sót és a mustá...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: Közepes