menu

Családireceptkönyv.hu

KACSAMÁJ – kacsazsírban, fűszerekkel sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A KACSAMÁJ leginkább hízott formájában számít megbecsültnek, miközben egyáltalán nem kell, hogy hízott legyen, sőt, még jobb is, ha nem hízott, ráadásul így az ára is kedvezőbb volt (664 Ft/kg). Kacsazsír (libazsír) nem árt, ha akad a háztartásban. Más szavakkal: a kacsazsír (libazsír) minden magára valamit is adó háztartásban előfordul az olajok, vajak, és a zsírsavak egyéb materializálódási formái között. Magam a kacsazsír és libazsír egyaránt nagy kedvelője vagyok.


Edénybe bőséges mennyiségű kacsazsírt és egészben hagyott fűszereket, bors féléket, római köményt, édeskömény magot, fekete hagyma magot, szárított chilit, stb. tettem és sütöttem a zsírban. 2 perc elteltével két közepes fej szálasra vágott hagymát adtam hozzá és üvegesre dinszteltem, majd hozzáadtam a hosszú darabokra vágott (60dkg) kacsmájat.


Kacsamáj

A kacsamáj pirulni kezdett, amikor egy vajat (10dkg) is hozzáadtam, már csak az íze végett is, arra is számítva, hogy a máj a hűtőszekrényben a megdermedt zsírban, vajban tárolódik majd, további felhasználásig.


Kacsamáj (kacsazsírban, vajban, fűszerekkel)

A májat készre sütöttem, tálaltam, sóztam (Maldon só), borsoztam. Ilyen lett

KACSAMÁJ – kacsazsírban, fűszerekkel sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Coleslaw saláta
Coleslaw saláta

Először a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be. A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Narancsos kehely
Narancsos kehely

A krémhez a tejfölt, a narancsdzsemet és a citromlevet összekeverjük. A tejszínből habot verünk, és fakanállal a dzsemes – tejfölös részhez forgatjuk. A narancsokat gondosan megh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Áfonyás, mandulás káposztasaláta
Áfonyás, mandulás káposztasaláta

Elkészítés: Szeleteld vékonyra a káposztát, a magjától megszabadított almát, a hámozott sárgarépát és az újhagymát. Keverd őket össze, amjd add hozzá a mandulát és az áfonyát. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojástekercs
Tojástekercs

A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a petrezselyemmel, ételízesítővel, borssal habosra keverjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal megkenjük. Beleöntjük a masszát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk