1 fej karfiol (kis fej)
2 db húsleveskocka
5 dkg vaj
2 dkg liszt
só
reszelt szerecsendió
1 dl tejföl
pirított kenyérszeletek
0.5 liter vízben feloldjuk a húsleveskockákat, és a rózsáira szedett karfiolt beletesszük. Utánasózzuk, és ha puhára főtt, áttörjük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, és megtejfölözzük, pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.
Ha "lusta" vagyok pirított kenyérszeletek helyett levesgyönggyel kínálom. Tejföl helyett most főzőtejszínt használtam, egy kis dobozosat. (2 dl).
A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük, majd 1 l vízben főni tesszük. Sózzuk, beletesszük a zabpelyhet, és a brokkolit puhára főzzük. Néhány fej brokkolit félret...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: KönnyűA zöldségeket felszeleteljük, majd a vajon megpároljuk. Sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük az előre elkészített húslevessel. A megtisztított...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst felkockázzuk és egy lábosban a felforrósított olajon megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk. 2. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, az apró kockákra vágott répát. Sózzuk és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFőzök egy jó lábasnyi húslevest. Egy tálkába lereszelek kb 5 uborkát. Egy edénybe kiszedek annyi levest, amennyit uborkásítani szeretnék. Ha nem tetszenek az úszkáló ubidarabok, le...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű