40 dkg krumpli
10 dkg póréhagyma
20 g vaj
7 dl zöldségleves
fél csokor majoránna
1 dl krémes joghurt
só, bors, szerecsendió
A meghámozott, megmosott krumplit vágd nagy darabokra. A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra.
Mindegyik krémleves szűrt húslevessel (alaplével) készül
Felhevített vajon mindkettőt párold meg, majd öntsd fel a zöldséglevessel, és 15-20 percig lefedve, közepes hőmérsékleten főzd. A zöldségeket turmixold össze a levessel, és a végén keverd bele a joghurtot.
A borsót kevés olajon megpárolom, beleteszek 1 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál pirospaprikát, és szinte rögtön felöntöm 2,5 liter vízzel, nehogy a paprika keserű legyen. Ízesítem...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, egy edénybe tesszük és hideg vízzel felöntjük, főzni kezdjük. A meghámozott zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük, fűszerezzük. Fedő alatt puhára fő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az olajból és a lisztből rántást készítünk. 2. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. 3. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. 4. F...
Elkészítési idő: 23 perc Nehézség: NehézVágd a hagymát kb. fél cm-es karikákra. Egy lábasban olvaszd fel a vajat az olajon, és tedd bele a hagymát. Adj hozzá kb. 1 tk. sót, és lassú tűzön, fedő nélkül, időnként megkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű