menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis tarhonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya
25 dkg tarhonya
2 vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 zöldpaprika

őrölt bors
olaj

Elkészítés:



A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, 4-5 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott krumplit, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt, folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Az ételt lehúzzuk a lángról, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük 1 liter vízzel, és visszatesszük főni. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, a krumplihoz adjuk. Végül a tarhonyát is beleszórjuk, és közepes lángon 15-20 perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, még ízesítjük, valamint a folyadékot pótoljuk.

Krumplis tarhonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos rakott karalábé
Sajtos rakott karalábé

A felkarikázott újhagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük (a zöld részét is használjuk föl). Mikor a hagyma már megpuhult, hozzáadjuk a darált pulykahúst. Ezt fehéredésig pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pupusas
Pupusas

1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
ÍNYENC ZÖLDSÉGTÁL GAZDAGON
ÍNYENC ZÖLDSÉGTÁL GAZDAGON

Egy nagy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott zöldpaprikát, és a zöldbabot. Fedő alatt pároljuk, majd a felkarikázott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Diána
hiv
hiv

j

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk