50 dkg burgonya
25 dkg tarhonya
2 vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 zöldpaprika
só
őrölt bors
olaj
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, 4-5 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott krumplit, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt, folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Az ételt lehúzzuk a lángról, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük 1 liter vízzel, és visszatesszük főni. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, a krumplihoz adjuk. Végül a tarhonyát is beleszórjuk, és közepes lángon 15-20 perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, még ízesítjük, valamint a folyadékot pótoljuk.
hagyma--párolom+zúza+paprika+paradicsom+víz--ha kész behabarom+kapor+p.paprika--forralom+bors.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A hagymát pirítsuk meg az olajon. Adjuk hozzá darálthúst, majd fél deci vizet is öntsük a húshoz. Adjuk hozzá az alapo vízzel kikeverve, keverge...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben. Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű