menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis tészta fokhagymás sertésszelettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
a krumplis tésztához:
50 dkg burgonya (tisztítva 40 dkg), 1 kisebb vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 kiskanál jóféle pirospaprika, kb. 2 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, fél csomag (25 dkg) fodros nagykockatészta
a fokhagymás sertésszelethez:
60 dkg kicsontozott sertéskaraj, kb. 1 kiskanál só, 3 evőkanál olaj, 3 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 15-20 szem koktélparadicsom

Elkészítés:


1. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. Előbbit hosszában elnegyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk. Utóbbit finomra vágjuk, és egy lábasban az olajon, közepes lángon megfonnyasztjuk. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és azonnal – mielőtt a paprika megégne – 2 deci vizet ráöntünk.
2. A burgonyát hozzáadjuk, a fele sóval ízesítjük, megborsozzuk, és lefödve, kis lángon, gyakorta megkeverve puhára pároljuk. Közben ha kell, öntünk még alá egy kevés vizet. Akkor van kész, amikor a burgonyának egy része már szétesett, mert olyan puha. A tűzről levesszük.
3. Közben 1,5 liternyi vizet forralunk, a maradék sót beleszórjuk, a kockatésztát ebben kifőzzük. leszűrjük, hideg vízzel egy kicsit leöblítjük, lecsöpögtetjük, majd a paprikás főtt burgonyával összekeverjük. ha kell utánasózzuk, borsozzuk, végül jól megforrósítjuk, sőt még ízletesebb, ha egy kicsit megpirítjuk, „odakapatjuk”.
4. Amíg a krumpli és a tészta fő, elkészítjük a fokhagymás szeletet is. Ehhez a karajt 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit 1-2 helyen bevágjuk, nehogy sütés közben összeugorjon. A szeleteket megsózzuk, és egy serpenyőben, a megforrósított olajon oldalanként kb. 2 perc alatt színesre sütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük.
5. A vajat a visszamaradó zsiradékba dobjuk, a vékonyan fölszeletelt fokhagymát megfuttatjuk rajta. Először a durvára vágott petrezselymet, majd a félbevágott paradicsomokat adjuk hozzá, és éppen csak 1 perc alatt kissé megpirítjuk.
6. Tálaláskor a sült karajszeleteket tányérra rakjuk, a fokhagymás paradicsomos raguval leöntjük, és köretként melléhalmozzuk a krumplis tésztát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tanács
– Aki tejérzékeny, a paradicsomot is olajon süsse.

4 főre
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 730 kcal

Krumplis tészta fokhagymás sertésszelettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Mozzarellás tepsis burgonya
Mozzarellás tepsis burgonya

Elkészítése Megtisztítjuk a krumplit és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Megmossuk a kaliforniai paprikát, eltávolítjuk a magokat, a paprika belső húsán levő fehér erezetet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Tortilla
Tortilla

Az összetevőket a víz felével összekeverjük. A maradék vízből fokozatosan annyit adunk hozzá, amit még felvesz. Kézzel jól átgyúrjuk, majd kis korongokat formázunk belőle. Egy kony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
hacsapuri
hacsapuri

A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
TÖLTÖTT KENYÉRCIPÓ
TÖLTÖTT KENYÉRCIPÓ

A parasztcipó tetejét levágom. A kenyér belsejét a széleibe kihúzom, 8-10 db főtt tojással körberakom. 1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztelem. H...

Elkészítési idő: 50-60'
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk