menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis tészta fokhagymás sertésszelettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
a krumplis tésztához:
50 dkg burgonya (tisztítva 40 dkg), 1 kisebb vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 kiskanál jóféle pirospaprika, kb. 2 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, fél csomag (25 dkg) fodros nagykockatészta
a fokhagymás sertésszelethez:
60 dkg kicsontozott sertéskaraj, kb. 1 kiskanál só, 3 evőkanál olaj, 3 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 15-20 szem koktélparadicsom

Elkészítés:


1. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. Előbbit hosszában elnegyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk. Utóbbit finomra vágjuk, és egy lábasban az olajon, közepes lángon megfonnyasztjuk. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és azonnal – mielőtt a paprika megégne – 2 deci vizet ráöntünk.
2. A burgonyát hozzáadjuk, a fele sóval ízesítjük, megborsozzuk, és lefödve, kis lángon, gyakorta megkeverve puhára pároljuk. Közben ha kell, öntünk még alá egy kevés vizet. Akkor van kész, amikor a burgonyának egy része már szétesett, mert olyan puha. A tűzről levesszük.
3. Közben 1,5 liternyi vizet forralunk, a maradék sót beleszórjuk, a kockatésztát ebben kifőzzük. leszűrjük, hideg vízzel egy kicsit leöblítjük, lecsöpögtetjük, majd a paprikás főtt burgonyával összekeverjük. ha kell utánasózzuk, borsozzuk, végül jól megforrósítjuk, sőt még ízletesebb, ha egy kicsit megpirítjuk, „odakapatjuk”.
4. Amíg a krumpli és a tészta fő, elkészítjük a fokhagymás szeletet is. Ehhez a karajt 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit 1-2 helyen bevágjuk, nehogy sütés közben összeugorjon. A szeleteket megsózzuk, és egy serpenyőben, a megforrósított olajon oldalanként kb. 2 perc alatt színesre sütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük.
5. A vajat a visszamaradó zsiradékba dobjuk, a vékonyan fölszeletelt fokhagymát megfuttatjuk rajta. Először a durvára vágott petrezselymet, majd a félbevágott paradicsomokat adjuk hozzá, és éppen csak 1 perc alatt kissé megpirítjuk.
6. Tálaláskor a sült karajszeleteket tányérra rakjuk, a fokhagymás paradicsomos raguval leöntjük, és köretként melléhalmozzuk a krumplis tésztát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tanács
– Aki tejérzékeny, a paradicsomot is olajon süsse.

4 főre
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 730 kcal

Krumplis tészta fokhagymás sertésszelettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Slambuc
Slambuc

A szalonnát süssük zsírjára, majd adjuk hozzá az össze tört tésztát és pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymákat hozzá, majd amikor már ropogós a tészta és a hagyma is puhult, adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Grassalkovich palacsinta
Grassalkovich palacsinta

A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a kifejtett zöldborsóval együtt zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáad¬juk a darabolt sonkát és csirkemájat, rövid ideig pirítjuk, majd rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Lángos/kefíres/
Lángos/kefíres/

Összeállítás után pihentetjük,amig meg nem kel,utána visszaverjük - mint a fánkot,és forró bő olajba kisütjük.Ha nem használjuk fel az összeset,akkor hűtőbe eltárolható,és igy min...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vegán gm lasagne bolognese
Vegán gm lasagne bolognese

A kókuszolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Aprítsuk morzsásra a zöldségeket (sárgarépa, zeller, padlizsán), majd dobjuk rá a hagymára. Pirítsuk együtt pár percig. Szi...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk