menu

Családireceptkönyv.hu

Libamáj hidegen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60-70 dkg hízott libamáj
15-20 dkg libazsír
5 gerezd fokhagyma
csipetnyi pirospaprika, só, őrölt bors

Elkészítés:


A májat megmossuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. Egy literes, csatos (nem csavaros) fedelű üvegbe csúsztatjuk. (Ha egészben nem férne bele, két darabba vágjuk.) Az üveget lezárva magas falú fazékba állítjuk. Annyi vizet öntünk a fazékba, hogy az üveg szájánál kétujjnyival alacsonyabb legyen. A fazekat tűzre állítjuk, és lefedjük vagy alufóliával letakarjuk. A víz forrásától számítva annyi percig hagyjuk a tűzön, ahány dekás volt a máj. A tűzről levéve addig hagyjuk a vízben állni, amíg annyira ki nem hűlt, hogy az üveget meg tudjuk fogni, majd kiemeljük, és a tetejét kinyitjuk. Ha langyosra hűlt, a májat tűzálló tálra csúsztatjuk. (Az alatta összegyűlt levet kis üvegbe vagy tálkába töltjük, ez főzéshez vagy akár kenyérre kenve kitűnő.) A fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a libazsírban 1-2 percig sütjük. Ezt a zamatos zsírt szűrőn keresztül a májra forrázzuk. Ha kihűlt, behűtjük, és tálalás előtt a pirospaprikával megszórjuk

Libamáj hidegen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÉSZTASALÁTA
TÉSZTASALÁTA

25 dkg makarónit megfőztem, hűtöttem, majd olívával meglocsoltam. 1 paradicsomot, 1 paprikát, 2 szál újhagymát, 10 dkg sonkát, 10 dkg fetát apróra vágtam, hozzákevertem a tésztához...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Töltött gomba
Töltött gomba

16 db gombát megtisztítunk, kimosunk, a szárakat apróra vágjuk és 6 dkg zsírban petr. zölddel és 12 ?rizzsel? pároljuk és ha kihűlt hozzáadunk 30dkg darált sertéshúst, 1 tojás sárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Barátfüle és nudli burgonyás tésztából
Barátfüle és nudli burgonyás tésztából

A jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Vajas-tejfölös pagoda karfiol
Vajas-tejfölös pagoda karfiol

A pagoda karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, hozzákeverjük a leszűrt pagodát. Hozzáadjuk a tejfölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk