menu

Családireceptkönyv.hu

Libamáj hidegen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60-70 dkg hízott libamáj
15-20 dkg libazsír
5 gerezd fokhagyma
csipetnyi pirospaprika, só, őrölt bors

Elkészítés:


A májat megmossuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. Egy literes, csatos (nem csavaros) fedelű üvegbe csúsztatjuk. (Ha egészben nem férne bele, két darabba vágjuk.) Az üveget lezárva magas falú fazékba állítjuk. Annyi vizet öntünk a fazékba, hogy az üveg szájánál kétujjnyival alacsonyabb legyen. A fazekat tűzre állítjuk, és lefedjük vagy alufóliával letakarjuk. A víz forrásától számítva annyi percig hagyjuk a tűzön, ahány dekás volt a máj. A tűzről levéve addig hagyjuk a vízben állni, amíg annyira ki nem hűlt, hogy az üveget meg tudjuk fogni, majd kiemeljük, és a tetejét kinyitjuk. Ha langyosra hűlt, a májat tűzálló tálra csúsztatjuk. (Az alatta összegyűlt levet kis üvegbe vagy tálkába töltjük, ez főzéshez vagy akár kenyérre kenve kitűnő.) A fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a libazsírban 1-2 percig sütjük. Ezt a zamatos zsírt szűrőn keresztül a májra forrázzuk. Ha kihűlt, behűtjük, és tálalás előtt a pirospaprikával megszórjuk

Libamáj hidegen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Karfiol rudacskák videós
Karfiol rudacskák videós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vineta krém(padlizsán)
Vineta krém(padlizsán)

A padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben jó puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva.(otthon Erdélyben parázson sütöttem) Közben elkészítem a majonézt a tojás s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Virslis Partyfalatkäk
Virslis Partyfalatkäk

A virslit felvágjuk kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak, félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Velő tányértkák
Velő tányértkák

1 tojást, sót, 15 dk lisztet 2dl tejjel palacsintatésztává dolgozunk ki. 1 kanál rumot adunk hozzá. 25 dk zsírt jól megforrósítunk, felemártjuk az üres sütőket, kiizzítjuk, majd be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk