menu

Családireceptkönyv.hu

Libamáj hidegen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60-70 dkg hízott libamáj
15-20 dkg libazsír
5 gerezd fokhagyma
csipetnyi pirospaprika, só, őrölt bors

Elkészítés:


A májat megmossuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. Egy literes, csatos (nem csavaros) fedelű üvegbe csúsztatjuk. (Ha egészben nem férne bele, két darabba vágjuk.) Az üveget lezárva magas falú fazékba állítjuk. Annyi vizet öntünk a fazékba, hogy az üveg szájánál kétujjnyival alacsonyabb legyen. A fazekat tűzre állítjuk, és lefedjük vagy alufóliával letakarjuk. A víz forrásától számítva annyi percig hagyjuk a tűzön, ahány dekás volt a máj. A tűzről levéve addig hagyjuk a vízben állni, amíg annyira ki nem hűlt, hogy az üveget meg tudjuk fogni, majd kiemeljük, és a tetejét kinyitjuk. Ha langyosra hűlt, a májat tűzálló tálra csúsztatjuk. (Az alatta összegyűlt levet kis üvegbe vagy tálkába töltjük, ez főzéshez vagy akár kenyérre kenve kitűnő.) A fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a libazsírban 1-2 percig sütjük. Ezt a zamatos zsírt szűrőn keresztül a májra forrázzuk. Ha kihűlt, behűtjük, és tálalás előtt a pirospaprikával megszórjuk

Libamáj hidegen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Hamis tatárbifsztek
Hamis tatárbifsztek

Összekeverni, kóstolni, ha megfelel sima vagy pirítós kenyéren fogyasztani

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Avokádós tonhalkrém
Avokádós tonhalkrém

Az avokádót meghámozzuk, a magját kiveszem. A konzervet kibontjuk összekeverjük az avokádóval, az apróra vágott hagymával, mad turmixszoljuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal és citr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jada
Krumpli tortácskák
Krumpli tortácskák

Egy serpenyőben olajban kicsit elkeverjük a passzírozott fokhagymát, majd beletesszük a szeletelt gombát és összeforgatjuk. Ezután mehet rá só, bors ízlés szerint. Lefedjük és 10 p...

Elkészítési idő: kb. 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Paprikás sonkás-sajtos falatkák és szalonnás-hagymás
Paprikás sonkás-sajtos falatkák és szalonnás-hagymás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk