menu

Családireceptkönyv.hu

Libamáj hidegen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60-70 dkg hízott libamáj
15-20 dkg libazsír
5 gerezd fokhagyma
csipetnyi pirospaprika, só, őrölt bors

Elkészítés:


A májat megmossuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. Egy literes, csatos (nem csavaros) fedelű üvegbe csúsztatjuk. (Ha egészben nem férne bele, két darabba vágjuk.) Az üveget lezárva magas falú fazékba állítjuk. Annyi vizet öntünk a fazékba, hogy az üveg szájánál kétujjnyival alacsonyabb legyen. A fazekat tűzre állítjuk, és lefedjük vagy alufóliával letakarjuk. A víz forrásától számítva annyi percig hagyjuk a tűzön, ahány dekás volt a máj. A tűzről levéve addig hagyjuk a vízben állni, amíg annyira ki nem hűlt, hogy az üveget meg tudjuk fogni, majd kiemeljük, és a tetejét kinyitjuk. Ha langyosra hűlt, a májat tűzálló tálra csúsztatjuk. (Az alatta összegyűlt levet kis üvegbe vagy tálkába töltjük, ez főzéshez vagy akár kenyérre kenve kitűnő.) A fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, és a libazsírban 1-2 percig sütjük. Ezt a zamatos zsírt szűrőn keresztül a májra forrázzuk. Ha kihűlt, behűtjük, és tálalás előtt a pirospaprikával megszórjuk

Libamáj hidegen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Előételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ
LEVELES TÉSZTÁBAN SÜLT KOLBÁSZ

A bacont felszeleteljük és kiolvasztjuk. A kolbászhúst a fűszerekkel, az apróra vágott zsályával, az áttört fokhagymával, valamint a bacon kockákkal összegyúrjuk. Vastagabb henger...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Tejszínes póréhagyma-krémleves
Tejszínes póréhagyma-krémleves

A póréhagymát pucold meg, és vágd karikára. Kevés zöld részt is tehetsz hozzá. Egy lábasban hevíts kevés vajat. Dobd rá a pórét, és kevergetve fonnyaszd meg. Rakd hozzá a zúzott fo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Libamáj hidegen
Libamáj hidegen

A májat megmossuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. Egy literes, csatos (nem csavaros) fedelű üvegbe csúsztatjuk. (Ha egészben nem férne bele, két darabba vágjuk.) Az üveget lezárva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos spenótgolyó (Sóbors)
Sajtos spenótgolyó (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy sütőpapírt kicsit olajozzunk meg, tegyük félre. A spenótot mossuk meg, szedjük le a szárát, és tegyük egy tálba, utána keverjük hozzá a zs...

Elkészítési idő: 15+25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk