menu

Családireceptkönyv.hu

Libasült: igazi karácsonyi specialitás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


AZ ELŐKÉSZÍTETT LIBÁT 180°C hőmérsékletre előmelegített sütőben 45 percig mellével lefelé sütjük, majd az összegyűlt zsírt leszedjük és a tepsibe újból friss vizet öntünk, aztán a madarat mellével felfelé fordítva újabb 120 perci sütjük. Akárcsak a pulyka, a liba is akkor tekinthető átsültnek, ha a combhoz beszúrt húshőmérő min. 76-77°C-ot mutat. Szeletelés előtt a libánkat legalább 15-20 percig pihenni hagyjuk




A bevezetőben leírtak általános és jól működő gyakorlati tanácsokat foglaltak össze. Ezek a fogások biztos eredményt hoznak, azonban a liba sütését számtalan módon lehet még cizellálni.

Libasült: igazi karácsonyi specialitás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsebes csirkemell, minden földi jóval
Zsebes csirkemell, minden földi jóval

A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét egy-másfél cm mélyedést vágunk. A mellfilét bekenjük a steak fűszersóval ízlés szerint, 1-2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dosek Bogi
Székelykáposzta
Székelykáposzta

Ha nem szeretjük annyira savanyúan a káposztát, akkor mossuk át hideg vízben. A káposztát tegyük egy nagy fazékba, öntsük fel annyira vízzel, hogy nagyjából ellepje. Kis lángon főz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Töltött pulykamell,cs. mell is jó
Töltött pulykamell,cs. mell is jó

melléje párzsi burgonya kb 1.5 kg burgonya héjjában főzve. megpucold még melegen apró db-ra vágod a jénait kivajazod rétegekben lerakod és reszeltsajttal jó megszóród és a végén ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Gombás-tejfölös csirkecomb
Csirkecomb - Gombás-tejfölös csirkecomb

1. Tepsibe helyezzük a combokat és enyhén megsózzuk. 2. A gombát megmossuk és felszeleteljük, majd a combokra szórjuk. 3. Elkeverjük a vízzel a krémlevest,hozzáadjuk a tejf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk