menu

Családireceptkönyv.hu

libazsírban sült libamáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 libamáj, a hasháj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma.

“A parázs fölött átvont májat a hashájjal és a saját hájdarabjával együtt annyi vízzel tették fel, hogy az bebprtsa. Egy gerezd egészben hagyott fokhagymával és a szálasra vágott vöröshagymával együtt megfőzték, majd zsírjára sütötték.”

Elkészítés:


Maradt még háj, amit kevés víz hozzáadásával kisütöttem. (Az eredeti recept szerint, de lehet, hogy kicsit több vizet adtam a libához, vagy szűkebb lábast kellett volna választanom, mindenesetre volt még a zsír alatt víz a lábosban, mikor a máj már lényegében elkészült. Ekkor már nem hagytam tovább az eredeti lábosban, hanem áttettem a kisütött libaháj zsírjába, amelyből előzőleg természetesen kivettem a libatepertőt. Mindezzel, illetve a 2. lépéssel egy módosított, új recept alakult ki.)

2) lépés: 1 csíllagánizst, 1 fej fokhagya kettőbe vágott gerezdjeit, durvára őrölt borskeveréket adtam a zsírhoz és fél percig sütöttem benne a libamájat, majd tűzhelyről lehúzva, hagytam, hogy tovább süljön a forró zsírban. Néhány prec elteltével a májat kivettem a zsírból és 1cm vastag szeletekre szeltem, a cserépedény aljára tettem és annyi libazsírt öntöttem rá, hogy ellepje. A májhoz került egy kis szarvasgombaforgács is – nem árt az ilyesmi a libának májához, sőt, a szarvasgomba csak újabb izgalmas ízeket csempész az ételhez.



A libamájat felvághatjuk, edénybe tehetjük, s felönthetjük libazsírral.





A továbbiakban a zsírt lehűtjük (a képen még nem teljesen hűlt le) és kedvünkre fogyasztahtjuk a libazsírt a libamájjal. Jó étvágyat!

libazsírban sült libamáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Tonhalsaláta mozzarellával
Tonhalsaláta mozzarellával

A zöldségeket és a mozzarellát feldaraboljuk. Öntsünk rá egy evőkanálnyit a tonhalkonzerv olajából és forgassuk össze! Tegyük a tetejére a halat és frissen fogyaszthatjuk is!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Chef saláta
Chef saláta

összeállitjuk az öntetet a tejfölből,majonézből,mustárból,sóból,fokhagymából,petrezselyemből és hagyjuk összeérni. Tálalásnál csinálunk egy kupacot a csikokra vágott salátából,maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Céklasaláta
Céklasaláta

1. A céklákat alaposan lekeféljük, megmossuk és lecsöpögtetjük. 2. Mély, nagyméretű sütőtepsibe egymás mellé tesszük, alufóliával szorosan befedjük, és előmelegített, forró süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött tojás (francia recept)
Töltött tojás (francia recept)

Minnden anyagot és eszközt kikészítek: ESZKÖZÖK: 1 hosszúkás tálat a kész tojásoknak 1 nagyobb tálat a tonhal és tojássárga összetöréséhez 1 villát, 1 jó éles kést, vágólapot,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk