menu

Családireceptkönyv.hu

Mekkora adagot számoljunk egy főre?


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Főzőiskola - Mértékegységek



Kész ételek:

leves 3 dl
leves főételnek 4-5 dl
főzelék 2,5 dl
mártás 1-1,5 dl

Hüvelyesek:

száraz hüvelyes főzeléknek 10 dkg
száraz hüvelyes levesnek 5 dkg

Tészta, krumpli:

száraztészta főételnek 10-15 dkg
száraztészta levesbetétnek 1 dkg
krumpli (köretnek) 20-25 dkg

Zöldség:

zöldség (köret) 15-20 dkg
zöldség (főzelék) 25 dkg
zöldség (levesbe) 8-15 dkg

Rizs:

rizs, tarhonya (köret) 10 dkg
rizs levesbetétnek 2 dkg

Húsfélék:

hús (csont nélkül) 12-20 dkg
hús (csontos) 18-25 dkg
hús gulyásnak, fasírtnak 8-12 dkg
csirke, tyúk (tisztított, csontos) 25-35 dkg
kacsa, liba (tisztított, csontos) 25-40 dkg
hal (tisztított) 20-30 dkg
kolbász, hurka 20-25 dkg



Rántás:

liszt 1 dkg/1 személyre

zsír 1 dkg/1 személyre

liszt 2,5 dkg/4 személyre

zsír 2,5 dkg/4 személyre



Mártásos hús, becsinált:

liszt 3 dkg/1 kg húshoz

zsír 3 dkg/1 kg húshoz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Konyhai praktikák,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
paprika héjának eltávolítása,
paprika héjának eltávolítása,

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tojáskrém receptjeinket itt találod >>  Tojáskrém 3.
Tojáskrém receptjeinket itt találod >> Tojáskrém 3.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csevapcsicsa
Csevapcsicsa

1. Minden hozzávalót alaposan el kell keverni és egy éjszakára be kell rakni a hűtőbe, hogy összeérjenek. 2. Az összeállt húst helyezd bele a kütyübe, majd nyomd ki belőle. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
húspácolás
húspácolás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk