Főzőiskola - Mértékegységek
Kész ételek:
leves 3 dl
leves főételnek 4-5 dl
főzelék 2,5 dl
mártás 1-1,5 dl
Hüvelyesek:
száraz hüvelyes főzeléknek 10 dkg
száraz hüvelyes levesnek 5 dkg
Tészta, krumpli:
száraztészta főételnek 10-15 dkg
száraztészta levesbetétnek 1 dkg
krumpli (köretnek) 20-25 dkg
Zöldség:
zöldség (köret) 15-20 dkg
zöldség (főzelék) 25 dkg
zöldség (levesbe) 8-15 dkg
Rizs:
rizs, tarhonya (köret) 10 dkg
rizs levesbetétnek 2 dkg
Húsfélék:
hús (csont nélkül) 12-20 dkg
hús (csontos) 18-25 dkg
hús gulyásnak, fasírtnak 8-12 dkg
csirke, tyúk (tisztított, csontos) 25-35 dkg
kacsa, liba (tisztított, csontos) 25-40 dkg
hal (tisztított) 20-30 dkg
kolbász, hurka 20-25 dkg
Rántás:
liszt 1 dkg/1 személyre
zsír 1 dkg/1 személyre
liszt 2,5 dkg/4 személyre
zsír 2,5 dkg/4 személyre
Mártásos hús, becsinált:
liszt 3 dkg/1 kg húshoz
zsír 3 dkg/1 kg húshoz
1. Minden hozzávalót alaposan el kell keverni és egy éjszakára be kell rakni a hűtőbe, hogy összeérjenek. 2. Az összeállt húst helyezd bele a kütyübe, majd nyomd ki belőle. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű