Hány főre: 4
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fokozat: könnyű
Hozzávalók
1 nagyobb karfiol
10 dkg füstölt csemege szalonna
50 dkg darált hús
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
zsír
ételízesítő
só, bors
Elkészítés:
A rizst sós, ételízesítős vízben megfőzzük. A hagymát felkockázzuk, kevés zsiradékon a felkockázott füstölt szalonnával együtt megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a darált húst és puhára pároljuk. A karfiolt rózsáira szedjük, tejes, sós-cukros vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A tejfölbe belekeverünk 1 kanál ételízesítőt. Egy jénaiba rétegezzük a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül nyakon öntjük az egészet a tejföllel, és betesszük a sütőbe, hogy megpiruljon.
A húst mosd meg, majd kockázd fel apró részekre, aztán tedd félre. A hagymát vágd kockákra, ahogyan a szalonnát is, majd olajon pirítsd meg őket. Amikor a hagyma kellőképpen üveges...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA húst kockákra vágjuk. A zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát megpirítjuk a zsírban. Rászórjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a h...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesTésztát kifőzöm,leszűröm. Addig a csíkozott bacont olajon kissé megsütöm. A tésztát összekeverem a túróval, tejföllel, fűszerekkel és a fele sült baconnal. Tálaláskor a tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsát szokásos módon feldaraboljuk. A káposztát, ha nagyon savanyú, jól kimossuk. A hagymákat apró kockára felvágjuk és a zsíron megdinszteljuk. Ha van a kacsánknak saját zsí...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes