Hány főre: 4
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fokozat: könnyű
Hozzávalók
1 nagyobb karfiol
10 dkg füstölt csemege szalonna
50 dkg darált hús
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
zsír
ételízesítő
só, bors
Elkészítés:
A rizst sós, ételízesítős vízben megfőzzük. A hagymát felkockázzuk, kevés zsiradékon a felkockázott füstölt szalonnával együtt megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a darált húst és puhára pároljuk. A karfiolt rózsáira szedjük, tejes, sós-cukros vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A tejfölbe belekeverünk 1 kanál ételízesítőt. Egy jénaiba rétegezzük a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül nyakon öntjük az egészet a tejföllel, és betesszük a sütőbe, hogy megpiruljon.
Olajon pirítsuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk 2 percig, majd keverjük el benne a paradicsompürét. Tegyük bele a rizst. Keverjük el a paradicsmos hagymáva...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Közepes1. A padlizsánból egy éles késsel vágjuk hosszában kb. 4 mm vastag lapokat 2. A szeleteket rétegezzük bele egyszűrőbe úgy, hogy minden réteget szórjatok meg durva szemű sóval. R...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Végezetül papírszalvétára szedjük, lecsepegtetjük. Ezután a húsokat egy nagyobb lábasba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzöm vízben külön-kölün a brokkolit, édesburgonyát, cukkinit, karfiolt, rizst, a sárgarépa felét, a csicsókát, a spenótot, a céklát. Leöntöm a vizüket, és tálkákba teszem. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű