40 dkg zsenge zöldborsó
4 evőkanál vaj
4 evőkanál apróra vágott friss menta
2 dl habtejszín
1 l tej
késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
só és frissen őrölt bors
1
A zöldborsót megpároljuk 2 evőkanál vajon, picit sózzuk. A menta felét a zöldborsóra szórjuk.
2
Felöntjük a borsót a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük szerecsendióval és borssal, majd felforraljuk. Botmixerrel pépesítjük, utána leszűrjük. A maradék vajat megolvasztjuk és barnára pirítjuk.
3
A levest tányérokba merjük, rákanalazzuk a barnított vajat, végül megszórjuk a félretett mentával.
A szárazbabot beáztatjuk éjszakára. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát, az apróra vágott petrezsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsömléket apró kockákra vágjuk és forró tejjel meglocsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, borsot, a lisztet, összekeverjük, majd a tojásfehérjékkel és a finomra vágott metélő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon a hagymát megdinszteljük. Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel, és elkezdjük főzni. Közben a burgonyát megpucoljuk, egyforma méretűre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes