40 dkg zsenge zöldborsó
4 evőkanál vaj
4 evőkanál apróra vágott friss menta
2 dl habtejszín
1 l tej
késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
só és frissen őrölt bors
1
A zöldborsót megpároljuk 2 evőkanál vajon, picit sózzuk. A menta felét a zöldborsóra szórjuk.
2
Felöntjük a borsót a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük szerecsendióval és borssal, majd felforraljuk. Botmixerrel pépesítjük, utána leszűrjük. A maradék vajat megolvasztjuk és barnára pirítjuk.
3
A levest tányérokba merjük, rákanalazzuk a barnított vajat, végül megszórjuk a félretett mentával.
Hideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az egész hagymát,szárított vargányát. --- Megpucoljuk a zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tököt és krumplit felkockázzuk. Olajon megfonnyasztjuk fokhagymátés hagymát, a releszelt gyömbért. 1 perc múlva rádobjuk a sütőtököt, krumplit, 1 percig pirítjuk. Hozzáadunk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékban megdinszteljük a vöröshagymát, a zúzott fokhagymával majd megfonnyasztjuk a pirospaprikával, majd a savanyú káposztát apróra vágva hozzáadjuk és felengedjük 2-2,5 lite...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes