bors mag
füstölt szalonna 6 dekagramm
savanyú káposzta 40 dekagramm
Knorr Pörköltízesítő kocka 4 darab
Knorr Erőleveskocka 1 darab
őrölt paprika 2 teáskanál
rizs 15 dekagramm
hagyma 1 darab
sertészsír 1 evőkanál
darált sertéslapocka 60 dekagramm
4 főre
1. lépés
A megmosott rizst főzzük félpuhára enyhén sós vízben. A hagymát aprítsuk fel, pirítsuk meg egy evőkanál sertészsíron vagy olajon. A káposztalevelekből vágjuk ki a nagyobb ereket. A megpirult hagymát húzzuk félre, szórjuk meg 2 teáskanál pirospaprikával, adjuk hozzá az erőleves kockákat, és keverjük el. A forró hagymában a kockák fel fognak olvadni.
2. lépés
A darált húst gyúrjuk össze a félig megfőtt rizzsel, a lereszelt fokhagymával és a fűszeres, pirított hagymával. A mérettől függően negyedelt, vagy harmadolt káposztaleveleket helyezzük a tenyerünkbe és egy-egy pici húsgombócot helyezzünk bele, majd tekerjük fel és végeit nyomkodjuk be.
3. lépés
A felkockázott szalonnát olvasszuk ki egy nagyobb lábosban. Húzzuk félre, adjuk hozzá a pörköltkockákat, kevergetve olvasszuk fel benne, öntsünk hozzá 4 dl vizet. Tegyük az átöblített aprókáposzta felét egy nagyobb lábosba, öntsük rá a szaft felét. Helyezzük rá az összegöngyölt mini töltött káposztákat, szórjuk rá a maradék aprókáposztát, öntsük rá a maradék szaftot.
4. lépés
Főzhetjük kis lángon, fedő alatt vagy alufóliával lefedve a sütőben is 170-180 °C-on kb. 50-55 percig. Tálaljuk puha fehér kenyérrel és tejföllel.
A kenyér széleit levágjuk, majd egy sodrófával kinyújtjuk. Tegyünk rá egy szelet sajtot, majd tekerjük fel. Tekerjünk rá egy szelet bacont és fogpiszkálóval rögzítsük. Vajazzunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk, amin megfonnyasztjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Hozzászórjuk a tarhonyát és a karikára vágott kolbászt - kb. 5 perc alatt egy kicsit meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát vágjuk apró darabokra, majd az almát is kockázzuk fel. Utóbbit tegyük hideg vízbe hogy ne barnuljon meg (még egy darabig ott fog állni szegény, és nem akarjuk hogy csúnya...
Elkészítési idő: ? Nehézség: KözepesA hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot pedig negyedekre szeleteljük. A hagymát (magas lángon) az olajon aranysárgára pirítjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz