menu

Családireceptkönyv.hu

Mini töltött káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


bors mag
füstölt szalonna 6 dekagramm
savanyú káposzta 40 dekagramm
Knorr Pörköltízesítő kocka 4 darab
Knorr Erőleveskocka 1 darab
őrölt paprika 2 teáskanál
rizs 15 dekagramm
hagyma 1 darab
sertészsír 1 evőkanál
darált sertéslapocka 60 dekagramm
4 főre

Elkészítés:


1. lépés
A megmosott rizst főzzük félpuhára enyhén sós vízben. A hagymát aprítsuk fel, pirítsuk meg egy evőkanál sertészsíron vagy olajon. A káposztalevelekből vágjuk ki a nagyobb ereket. A megpirult hagymát húzzuk félre, szórjuk meg 2 teáskanál pirospaprikával, adjuk hozzá az erőleves kockákat, és keverjük el. A forró hagymában a kockák fel fognak olvadni.

2. lépés
A darált húst gyúrjuk össze a félig megfőtt rizzsel, a lereszelt fokhagymával és a fűszeres, pirított hagymával. A mérettől függően negyedelt, vagy harmadolt káposztaleveleket helyezzük a tenyerünkbe és egy-egy pici húsgombócot helyezzünk bele, majd tekerjük fel és végeit nyomkodjuk be.

3. lépés
A felkockázott szalonnát olvasszuk ki egy nagyobb lábosban. Húzzuk félre, adjuk hozzá a pörköltkockákat, kevergetve olvasszuk fel benne, öntsünk hozzá 4 dl vizet. Tegyük az átöblített aprókáposzta felét egy nagyobb lábosba, öntsük rá a szaft felét. Helyezzük rá az összegöngyölt mini töltött káposztákat, szórjuk rá a maradék aprókáposztát, öntsük rá a maradék szaftot.

4. lépés
Főzhetjük kis lángon, fedő alatt vagy alufóliával lefedve a sütőben is 170-180 °C-on kb. 50-55 percig. Tálaljuk puha fehér kenyérrel és tejföllel.

Mini töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nono
Juhtúrós sztrapacska (Judittól)
Juhtúrós sztrapacska (Judittól)

1. Reszeld le a nyers krumplit. 2. Adj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Ez a krumplitól függ, általában 60 dkg krumplihoz 20-30 dkg liszttel számolj. Olyan állagú tésztát ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Római tálban sült húsos káposzta
Római tálban sült húsos káposzta

A kockára vágott sertéscombot kis olajon fehéredésig pároljuk, rátesszük a kockára vágott tarját, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. 2-3 percig együtt pirítjuk. Egy edénybe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconbe göngyölt sajtos spárga mártogatóssal
Baconbe göngyölt sajtos spárga mártogatóssal

A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk. Hármasával összefogjuk és begöngyöljük a sajtba, baconbe.l Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSŐBEN SÜLT KARFIOL
CSŐBEN SÜLT KARFIOL

A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. Só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk