Rizslisztek
Önmagában: Levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Sok tojást igénylő süteményekhez, piskótákhoz alkalmas
Nem javasolt: Kelt tésztákhoz, kalácshoz, kenyérhez.
Köles liszt:
Önmagában: Levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Palacsintához, lepényekhez, kenyerekhez, péksüteményekhez.
Nem javasolt: Önállóan használni.
hajdina
hajdina
Hajdinaliszt
Önmagában: Nem javasolt.
Keverve: Palacsintához, piskótákhoz, kelt kenyerekhez alkalmas
Nem javasolt: Önállóan használni.
Kukoricaliszt
Önmagában: Édes ízű levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Piskótákhoz, palacsintához, linzertésztához alkalmas
Nem javasolt: Sós ételkehez, panírozáshoz.
Sárgaborsóliszt
Önmagában: Sós levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Sós pogácsákhoz, sós sütemény falatokhoz alkalmas.
Nem javasolt: Desszertek készítéséhez.
Keményítők (kukorica-, burgonyakeményítő)
Önmagában: Hideg vízzel keverve ételek sűrítéséhez ajánlható.
Keverve: kenyerekhez, pogácsákhoz, de a keményítőre jellemző ízt foga adni.
Nem javasolt: Önállóan használni.
Kevés tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, tojással, kefirrel összegyúrjuk, keleszteni hagyjuk egy órát. Utána 2x10perc elteltével kinyújtjuk, szaggatjuk, bevagdaljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMár az elején szeretném jelezni, hogy ebben a lisztben gluténmentes(!) búzakeményítő van. Ezt elméletileg az összes lisztérzékeny bírja, de gyakorlatilag mégis akadnak kivételek....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsd elő 180 C-ra, és egy kb. 28 cm hosszú, 8 cm széles és 8 cm magas sütőformát olajozz ki.A datolyát a vízzel 5-10 percig főzd. 2. Ezután a datolyára a rajta mar...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz amarantot és a tejet egy tálba öntjük. Csipet sót, cukrot, fahéjat belekeverjük. Sűrűre főzzük állandó keverés mellett (ha felforrt a tej, általában be is sűrűsödik).
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű