Rizslisztek
Önmagában: Levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Sok tojást igénylő süteményekhez, piskótákhoz alkalmas
Nem javasolt: Kelt tésztákhoz, kalácshoz, kenyérhez.
Köles liszt:
Önmagában: Levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Palacsintához, lepényekhez, kenyerekhez, péksüteményekhez.
Nem javasolt: Önállóan használni.
hajdina
hajdina
Hajdinaliszt
Önmagában: Nem javasolt.
Keverve: Palacsintához, piskótákhoz, kelt kenyerekhez alkalmas
Nem javasolt: Önállóan használni.
Kukoricaliszt
Önmagában: Édes ízű levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Piskótákhoz, palacsintához, linzertésztához alkalmas
Nem javasolt: Sós ételkehez, panírozáshoz.
Sárgaborsóliszt
Önmagában: Sós levesek, szószok, főzelékek ételek sűrítéséhez jó.
Keverve: Sós pogácsákhoz, sós sütemény falatokhoz alkalmas.
Nem javasolt: Desszertek készítéséhez.
Keményítők (kukorica-, burgonyakeményítő)
Önmagában: Hideg vízzel keverve ételek sűrítéséhez ajánlható.
Keverve: kenyerekhez, pogácsákhoz, de a keményítőre jellemző ízt foga adni.
Nem javasolt: Önállóan használni.
Kezdd azzal, hogy felteszel forrni vizet egy akkora edényben, ami fölé tudod helyezni a nokedliszaggatót. Sót teszel bele, és lefeded. Egy tálban a tejföllel elkevert ,megsózott t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz egy nagyon könnyen elkészíthető kenyér. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét a csipet sóval verjük fel. Adjuk hozzá a vizet és a szódabikarbónát. A magokat őröljük meg, adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet el kell morzsolni a kockára vágott margarinnal, ezután mehet hozzá az összes többi hozzávaló (a tojások felverve!). A gyorsan összeállított tésztát 1 órát kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a tölteléket készítem el: az almát meghámozom, kimagozom, negyedekre vágom, és nagylyukú reszelőn lereszelem. 4. Rádobom a kis kockákra vágott, hideg vajat, és kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű