Táblázat: Mélyhűtött élelmiszerek minőség-megőrzési táblázata (-18°C):
Élelmiszer Hónap
Bacon és kolbász 1 – 2
Húsos ételek 2 – 3
Tojásfehérje és tojástermékek 12
Készételek, előételek 3 – 4
Mártások, húsok és baromfi 2 – 3
Sonka, virsli és löncshúsok 1 – 2
Nyers rostélyos 4 – 12
Nyers bélszín, vagy karaj 4 – 12
Nyers darált hús 3 – 4
Sült, főtt hús 2 – 3
Nyers egész baromfi 12
Nyers baromfi darabolva 9
Nyers baromfi aprólék 3 – 4
Sült, főtt baromfi 4
Levesek és pörköltek 2 – 3
Nyers vadhúsok 8 – 12
A mélyhűtött élelmiszerek különböző táblázatai kizárólag a minőség-megőrzési időkről tájékoztatnak, és nem a biztonságos fogyaszthatóságról. -18°C fokon ugyanis az élelmiszerek gyakorlatilag a végtelenségig biztonságosak maradnak. Ennek az egyik oka, hogy ezen a hőmérsékleten a mikroorganizmus szaporodása már teljesen leáll. Amíg az alacsony hőmérséklet a mikroorganizmusok életműködését csak átmenetileg, a hőmérséklet emelkedéséig állítja le, néhány magasabb rendű parazitát, mint a fonalféreg (Trichina sp.), már képes elpusztítani. Felolvasztás után az életre kelő mikroorganizmusok újra szaporodni kezdenek, és ezért sem ajánlott az ételek újrafagyasztása.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a kukoricadarával. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a cukrot és a tejet. Palacsinta sűrűségű tésztát kapunk, amibe beleforgatjuk a pálcikár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a burgonyákat, majd nagyon vékonyra szeleteljük. (A legegyszerűbb uborka gyaluval gyalulni hajszálvékony szeletekre.) Ezután langyos vízzel leöblítjük, majd alaposan me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt begyújtjuk, mert mire bemelegszik, már készen vagyunk az előkészületekkel. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Két cm-s csíkokat vágunk belőle. Eg...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű