menu

Családireceptkönyv.hu

Mit lehet sikeresen fagyasztani?


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Levesek: halászlé, húsleves a belevalók nélkül, krémlevesek, hagymaleves. Amiben krumpli vagy répa van, ne fagyasszuk, mert felengedés után gumiszerűvé válnak



Levesbetétek: tészták, daragaluska, májgombóc, melyeket fagyottan tegyünk felengedés nélkül a forró levesbe



Kész ételek: pörkölt, lecsó, székelykáposzta, vadas hús, rizses hús



Előkészített ételek:

Zsemlemorzsába forgatott fasírt, panírozott húsok
Gombóc, nudli, krokett, röszti (sütés előtti állapotban)
Zöldségeket blansírozva érdemes a fagyasztóba tenni, mert felengedve így nem lesznek plöttyedtek, és ízük is élvezhető marad. A blansírozás egyfajta előfőzést jelent, mely annyit takar, hogy 2-3 percre lobogó forró vízbe kell dobni a zöldségeket, majd leszűrni, kihűteni és kis adagokba csomagolni. Így el lehet tenni a brokkolit, zöldbabot, paprikát, paradicsomot, karfiolt, padlizsánt, fejtett babot.


Gyümölcsök:

Az epret, málnát, szedret, egrest, ribizkét tálcás módszerrel fagyasztom, mely annyit jelent, hogy a szépen egymás mellé rakott gyümölcsöket tálcával együtt fagyasztom, amíg meg nem dermednek. Aztán a tálcát kivéve, a gyümölcsöket zacskókba pakolom, így „gurulósak” maradnak. Ezek után csak a natúr joghurthoz kell keverni azokat, esetleg turmixolni és kész az egészséges uzsonna. A cseresznyét, meggyet mindig kimagozom fagyasztás előtt. Igaz ez időigényesebb, viszont amikor a sütibe szórom, áldom azokat a perceket, melyeket a magozással eltöltöttem nyáron.

Az őszibarackot, sárgabarackot, almát turmixolva kis adagokban fagyasztottam a babás korszakban, így mindig volt „friss” gyümölcsünk télen is.



Sütemények, tészták: pizza tészta, pogácsa, kenyér, palacsinta (kisütve), tiramisu, torták, mézeskalács



Főzelékek: lencsefőzelék, zöldborsófőzelék, tökfőzelék



Fűszernövények: ha vitaminokban gazdag üde zöld fűszerekre vágyunk, feldarabolva, kicsi celofánokba csomagolva tegyük el a zellerlevelet, a petrezselymet, bazsalikomot, snidlinget, kaprot. Felengedés nélkül adjuk a levesekhez, szószokhoz, vagy akár télvíz idején fűszeres vajat készíthetünk belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Száraz fehérboros pác
Száraz fehérboros pác

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Fokhagymás-petrezselymes gombafejek
Fokhagymás-petrezselymes gombafejek

A vajat és az olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon. A kockázott vöröshagymát dinszteljük meg a vajon, amíg üveges nem lesz. Közben a gombákat tisztítsuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Frittata reggeli
Frittata reggeli

1. A sütőt izzítsátok be 200 fokra. 2. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá. 3. A tojásoka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Marokkói fűszeres marharaguleves
Marokkói fűszeres marharaguleves

A megpucolt vörös- és fokhagymát felaprítjuk, a húst felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk. Vastag aljú fazékban kevés olajat hevítünk és kb. 5 perc alatt megsütjük ra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk