2 adag
6 szelet kenyér (gluténmentes)
10 dkg serrano sonka (6 szelet)
2 közepes db paradicsom
250 g mozzarella
0.5 dl olívaolaj
1 ek bazsalikom (friss, aprítva)
1 ek snidling (friss, aprítva)
1 ek oregánó (friss, aprítva)
A zöldfűszereket összeaprítjuk, és egy befőttes üvegben alaposan összerázzuk az olívaolajjal, a sóval és a borssal.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a kenyérszeleteket, a paradicsomot, meglocsoljuk a zöldfűszeres olívával, ráhelyezzük a sonkát, a mozzarellát, megint meglocsoljuk az olívával, és 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd még 5 perc felső grill funkciót "ráengedünk", hogy meg is piruljon.
Ha megsült, azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
sütési hőfok: 220°C
A hozzávalókat 2,5 -3 liter vízben felteszem főni, amikor már az édesburgonya és a répa is puha, kihalászom a zellerlevelekkel, szárral együtt és némi karfiol, illetve a belefőzött...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz összetevőket összekeverjük, majd ráöntjük a vizet. Ezt jó alaposan összedolgozzuk. Amikor már jól állaga van, zsemléket formázunk belőle. Közben előmelegítjük a sütőt 17...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket lereszeljük, kinyomkodjuk őket, hogy kiengedjék a levüket és egy tálba tesszük. A húst is hozzáadjuk, majd a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zöldfűszereket összeaprítjuk, és egy befőttes üvegben alaposan összerázzuk az olívaolajjal, a sóval és a borssal. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a kenyérszeleteke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű