4 adag
750 g csirkemell filé
100 g mozzarella
150 g paradicsom (vagy koktélparadicsom)
1 ek kókuszolaj (a sütőtál kikenéséhez)
só ízlés szerint (vagy ételízesítő)
oregánó ízlés szerint
Egy hőálló üvegtálat kikenünk kókuszolajjal.
A csirkemellet felszeleteljük, megmossuk, a szeleteket besózzuk, ízesítjük, majd a szeleteket egymás mellé a tálba pakoljuk. Oreganot szórunk rá. Egy kevés vizet is önthetünk mellé, ha nem túl lédúsak a paradicsomok, nehogy lekapjon - de a víz ne lepje el a húst.
A csirkemellre mozzarella szeleteket (vagy ha golyót vettünk, akkor azt felszeletelve) halmozunk.
A paradicsomokat is szeletekre vágjuk, és ezeket is a csirkemellekre pakoljuk (hogy a sajt fölé vagy alá, végülis mindegy, ki hogy szereti).
Az egész tetejére még egy kis oreganot szórunk, mert finom és még jól is néz ki.:)
Lefedve a sütőbe tesszük, és szépen összepároljuk (kb. 40 perc alatt, 180 °C-on).
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk, majd a forgóknál ketté vágjuk. 2. A húst sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel és cayenne borssal megszórjuk. 3. A szárny d...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Pirítsd meg a sárgaborsóz, koriander magot és chilit egy kis serpenyőben közepes lángon, időnként megrázva a serpenyőt, addig amíg a borsó pedig vöröses-barna, a koriander illat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA lisztet a pirospaprikával összekeverjük, ebben a keverékben megforgatjuk a csirkemell filéket. A maradék pirospaprikás lisztet összekeverjük a tejföllel. A lila hagymát felszele...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű