10 dkg füstölt szalonna
1 pár debreceni (v. 2 pár virsli)
2-3 db krumpli
1 sárgarépa (nagy)
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
köménymag
pirospaprika
1 ek étolaj
1-1,5 l víz
A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra.
2. Lépés
A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, a paprika csumáját távolítsuk el, majd vágjuk fel csíkokra. A debrecenit (v. virslit) karikázzuk fel.
3. Lépés
Egy fazékba öntsük bele az olajat, majd tegyük bele az apróra vágott szalonnát, (én szeletelt bacont vágtam fel csíkokra) és kezdjük el sütni. (ha zsírosabb a szalonna, akkor nem kell alá olajat önteni!!!!)
4. Lépés
Pár perc után adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk tovább.
5. Lépés
Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd rögtön a felkarikázott kolbászt (v. virslit), és szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és őrölt borssal. Keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk tovább.
6. Lépés
Végül adjuk hozzá a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a kisebb kockákra vágott krumplit. Szórjuk meg ízlés szerint pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze, és öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.
7. Lépés
Ezután ízlés szerint sózzuk, majd forraljuk fel. Amikor felforrt, vegyük kisebb lángra, majd főzzük puhára. (én kb. 30 percig főztem, és ezalatt megpuhultak a zöldségek)
8. Lépés
Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd ízlés szerint kanalazzunk rá tejfölt.
Az erdei gombákat megmossuk, majd felszeleteljük, kevés libazsíron megfuttatjuk, majd sóval-borssal ízesítjük, és felöntjük 1 liter szárnyas alaplével. Hozzáadjuk a kis fej finomra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 700 g kelkáposzt...
Elkészítési idő: 55perc Nehézség: KönnyűA főtt sonkát kisebb darabokra vágjuk vagy tépkedjük, és a sonkaléhez adjuk, feltesszük főni. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott répát és gyökeret olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, az egèsz hagymát, fűszerezzük és felöntjük az alaplével. Ha félig megpuhult hozzáadjuk a gombá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz