45 perc
Ha friss tésztát csinálsz, gyúrd homogén gombóccá a lisztet, tojást és sót. Ha van tésztagéped, akkor könnyű a dolgod, ha nincs, akkor marad a nyújtás-formázás (legegyszerűbb feltekerni a kinyújtott, belisztezett tésztát, és szeletekre vágni: kész is a tagliatelle). Mialatt fő a tészta (a friss 2-3 perc alatt kész is), olvaszd meg a vajat serpenyőben, öntsd hozzá a tejszínt, keverd hozzá a parmezánt és a felaprított petrezselyemzöldet, majd forgasd hozzá a tésztát. Sózni a parmezán sóssága miatt szerintem nem kell, csipet borsot elbír.
Az egészet egy tálban összegyúrom, pizzányi adagokban kinyújtom, bele a tepsibe, rá a feltét, és már sülhet is. Nem szoktam keleszteni, bár előfordult, hogy a megmaradt nyers tész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát bő sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A kolbászt felkarikázzuk és egy kicsi olajon megpirítjuk. Hozzá adjuk a tésztát és így is pirítjuk 1-2 percig, majd levessz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA brokkolit kisebb rózsáira szedjük, majd sós vízben majdnem puhára főzzük, jéghideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Ezalatt a tésztát megfőzzük, de a főzővizéből 1 dl tegyünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű