menu

Családireceptkönyv.hu

Pasta alfredo


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 perc
Ha friss tésztát csinálsz, gyúrd homogén gombóccá a lisztet, tojást és sót. Ha van tésztagéped, akkor könnyű a dolgod, ha nincs, akkor marad a nyújtás-formázás (legegyszerűbb feltekerni a kinyújtott, belisztezett tésztát, és szeletekre vágni: kész is a tagliatelle). Mialatt fő a tészta (a friss 2-3 perc alatt kész is), olvaszd meg a vajat serpenyőben, öntsd hozzá a tejszínt, keverd hozzá a parmezánt és a felaprított petrezselyemzöldet, majd forgasd hozzá a tésztát. Sózni a parmezán sóssága miatt szerintem nem kell, csipet borsot elbír.

Pasta alfredo

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vékony pizzatészta Kezsutól
Vékony pizzatészta Kezsutól

Az egészet egy tálban összegyúrom, pizzányi adagokban kinyújtom, bele a tepsibe, rá a feltét, és már sülhet is. Nem szoktam keleszteni, bár előfordult, hogy a megmaradt nyers tész...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fusilli Kriszta módra
Fusilli Kriszta módra

A tésztát bő sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A kolbászt felkarikázzuk és egy kicsi olajon megpirítjuk. Hozzá adjuk a tésztát és így is pirítjuk 1-2 percig, majd levessz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füstölt sajtos-brokkolis-csirkés spagetti
Füstölt sajtos-brokkolis-csirkés spagetti

A brokkolit kisebb rózsáira szedjük, majd sós vízben majdnem puhára főzzük, jéghideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Ezalatt a tésztát megfőzzük, de a főzővizéből 1 dl tegyünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lusta pizza
Lusta pizza

Elkészítése: 1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk