menu

Családireceptkönyv.hu

Penne gorgonzola mártással és cukkinivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre:


350 g penne
200 g gorgonzola (amennyiben lehetőségünk van rá a fele édes a fele sós legyen)
300 g cukkini
1 kis fej hagyma
3 -4 evőkanál parmezán sajt
oregánó
3-4 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:


A cukkiniket megmossuk, megszárítjuk és julienre vágjuk.

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pirítjuk 2-3 perc alatt.

A hagymás alaphoz hozzárakjuk a cukkinit, sózzuk, meghintjük egy kevés oregánóval és fedő alatt 8-10 perc alatt megpároljuk (akkor igazán finom ha a cukkini még roppanós marad).

Feltesszük a tésztának való vizet főni, amikor felforrt sózzuk, majd kifőzzük benne a tésztát.

A kifőtt pennét a cukkinis mártáshoz adjuk, hozzákeverjük az apróra morzsolt gorgonzola sajtot, 3-4 evőkanálnyit a tészta főzőlevéből, borsozzuk és közepes hőfokon addig főzzük, míg a sajt el nem olvad (3-5 perc).

Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
A gorgonzola egy része helyettesíthető tejszínnel is, ebben az esetben mártásunknak sokkal krémesebb íze lesz.
Tálaláskor a tésztát durvára vágott dióval is megszórhatjuk, melynek íze remekül harmonizál a gorgonzoláéval.

A recept neve olaszul: penne con zucchine e gorgonzola

Az egyszerre édes és sós gorgonzola sajt bársonyos ízt kölcsönöz ennek a cukkinivel gazdagított tésztamártásnak, melyet a kék sajtok kedvelőinek feltétlenül érdemes kipróbálnia.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Carbonara spagetti
Carbonara spagetti

1. Kb. 4 dkg margarinon az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, bacon szalonnát és a sonkás felvágottat megpirítjuk, kis borssal ízesítjük. 2. Egy másik lábosban kb.4 dkg margar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gnocchi készítése
Gnocchi készítése

A gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Krumplis tészta
Krumplis tészta

A vöröshagymát apróra vágva aranysárgára pirítjuk. Tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, és kevés meleg vízzel felöntve, simára keverjük. Kissé összepirítjuk a hozzáadott, ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Spenótos - kecsksajtos tepsibörek
Spenótos - kecsksajtos tepsibörek

sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az olívaolajon üvegesre dinszteljük az újhagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a megpucolt, nagyobb da- rabokra tépkedett spenótot, és néhány má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk