1 kg sütőtök
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 ek szárított kakukkfű
2 ek méz
1-2 kisebb alma
1 db krumpli
chilipehely
kis darab gyömbér
só
bors
szerecsendió
1 liter víz vagy zöldségalaplé
1 dl tejszín
A sütőtököt feldaraboljuk és sütőben puhára sütjük.
A vajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, amit az elején megszórjunk sóval és a kakukkfűvel.
Mikor már üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a mézet, kicsit hagyjuk karamellizálódni és ráreszeljük a gyömbért.
Felöntjük a vízzel, vagy az alaplével.
Beletesszük a felkockázott krumplit, és az almát, majd puhára főzzük őket.
Végül a sütőtököt tesszük a levesbe és az egészet összeturmixoljuk.
Felöntjük a sütőtök krémlevest tejszínnel, de ezzel már nem forraljuk. Ízesíthetjük még sóval, borssal, szerecsendióval, ha kell.
Chilipehellyel megszórva tálaljuk.
Egy vastagfalú fazékban forróstsd fel a zsiradékot, a csirkehúst sózd, borsozd és pirítsd meg a zsírban, szedd ki egy tányérra és tedd félre. Nekem most maradék sült csirkém volt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, mossuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, a répát felkarikázzuk. Egy nagy lábasba kókuszolajat melegítünk, beleszórjuk a hagymakock...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűNégy adag madártejhez fél liter tejet felteszünk alacsony lángon a tűzhelyre melegedni. Közben három tojást kettéválasztunk, a fehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadunk egy p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy éjszakára beáztatjuk a babot. A csülköt a babbal együtt feltesszük főni kb. két és fél liter vízben. Ezután adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, majd jö...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes