menu

Családireceptkönyv.hu

pikáns sütőtök krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sütőtök
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 ek szárított kakukkfű
2 ek méz
1-2 kisebb alma
1 db krumpli
chilipehely
kis darab gyömbér

bors
szerecsendió
1 liter víz vagy zöldségalaplé
1 dl tejszín

Elkészítés:


A sütőtököt feldaraboljuk és sütőben puhára sütjük.
A vajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, amit az elején megszórjunk sóval és a kakukkfűvel.
Mikor már üvegesre párolódott a hagyma, hozzáadjuk a mézet, kicsit hagyjuk karamellizálódni és ráreszeljük a gyömbért.
Felöntjük a vízzel, vagy az alaplével.
Beletesszük a felkockázott krumplit, és az almát, majd puhára főzzük őket.
Végül a sütőtököt tesszük a levesbe és az egészet összeturmixoljuk.
Felöntjük a sütőtök krémlevest tejszínnel, de ezzel már nem forraljuk. Ízesíthetjük még sóval, borssal, szerecsendióval, ha kell.
Chilipehellyel megszórva tálaljuk.

 pikáns sütőtök krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Alaplé - csontlé
Alaplé - csontlé

Egy nagy fazékba rakjuk bele a csontokat. Adjuk hozzá a hagymákat félbevágva, amit csak megmostunk, és a gyökérrésznél jól megsikáltunk kefével. A répákat szintén mossuk meg, n...

Elkészítési idő: 260 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Magyaros zellerleves
Magyaros zellerleves

1. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a répát és a gyökeret 3 milliméter vastagon felszeleteljük – ha túl vastagok, akkor félbevágva szeleteljük fel, a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirke ragu (becsinált) leves
Csirke ragu (becsinált) leves

Nagyon kevés olajon megdinszteljük a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, az egészben hagyott vöröshagymát, a fokhagymát. Amikor pirulni kezdene, rátesszük a nagyobb darabokra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ildikó
Májgombóc levesbe
Májgombóc levesbe

A májat késsel elkaparjuk apróra. Hozzákeverjük a fűszereket és a tojást. Annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, amennyit felvesz. Ez kb. 2 kicsi merőkanálnyi. Fél órát pihentetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk