Pizzaszósz recept
A pizza receptek sarkalatos pontjai a pizzaszószok. Egy jól eltalált szószt bármilyen típusú pizzafeltéttel együtt használva tökéletes tészta készíthető. Mi ezt a szószt szeretjük a legjobban.
Hozzávalók: 2 dl paradicsom püré, 2-3 gerezd fokhagyma, só, fél citrom, 1 ek olívaolaj, bazsalikom, oregánó
A hozzávalókat összeturmixoljuk, és felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A megkelt, és kinyújtott tésztára kenjük vékonyan.
Túl sokat nem érdemes a nyers tésztára kenni, mert akkor eláztatja a pizzát.
Ami megmarad, kínáljuk külön a már kisült pizzához.
Aspen
(tárkonyos tejföl, bacon, hagyma, gomba, mozzarella)
Bolognese
(bolognai ragu, mozzarella)
Carbonara
(fokhagymás tejföl, bacon, tojás, mozzarella)
Dolce Vita
(paradicsomszósz, sonka, gomba, kukorica, mozzarella
Csülkös
(mustáros-tejföl, csülök, lilahagyma, paradicsomkarika, pepperoni, mozzarella
Falusi
(tejföl, tarja,lilahagyma, mozzarella)
Falusi pizza
Ha szereted a kenyérlángost, ezt tuti imádni fogod! Fűszeres tejfölös alap, bacon és az elmaradhatatlan lilahagyma.
Genova
(tejföl, tarja, póréhagyma, füstölt mozzarella)
Gyros
(gyros-szósz, csirkemell, paradicsomkarika, uborka, lilahagyma, mozzarella)
Milano
(sajtkrém, sonka, csirke, kukorica, kaliforniai paprika, lilahagyma, mozzarella)
Négy évszak
(paradicsomszósz, sonka, gomba, kukorica, szalámi, mozzarella)
Négysajtos
(paradicsomszósz, márványsajt, parmesan, füstölt mozzarella, mozzarella)
Pármai
(paradicsomszósz, pármai sonka, hagyma, kukorica, mozzarella)
Perugia
(tejföl, csirkemell, kukorica, mozzarella)
Pomodoro
(paradicsomszósz, sonka, paradicsomkarika, lilahagyma, mozzarella)
Sonka-gomba
(paradicsomszósz, sonka, gomba, mozzarella)
Sonkás
(paradicsomszósz, sonka, mozzarella)
Tonhalas
(paradicsomszósz, tonhal, hagyma, paradicsomkarika, olivabogyó, mozzarella)
SPENÓTOS PIZZA
A feltéthez a vajon a megmosott spenótot megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és kevés szerecsendiót, sózzuk, hagyjuk, hogy a leve elpárologjon.
A megkelt tésztát 1 cm vékonyra kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, egyenletesen elosztjuk rajta a spenótot, megszórjuk a fenyőmaggal és a lereszelt sajttal.Előmelegített sütőben készre sütjük.tekerjük csak olyan magasra a sütőnket, amennyire tudjuk, és legyünk résen, ha vékony pizzatésztával dolgozunk, mert akár 10 percnél kevesebb idő alatt is megsülhet! Ez kb. 300 C fokos sütésre érvényes, értelemszerűen minél kisebb a sütőnk teljesítménye, annál több percet vehet igénybe, 10 és 20 perc között.
1. A tésztát megkenem a Pistával, majd felváltva rápakolom a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tésztára pakolom a vékonyra szelt szalámiszeleteket, majd megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell. 3. A sütő középső részébe tolva megsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összedagasztjuk annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Pihentetjük, ha megkelt kiolajozott tepsibe tesszük. Sajtkrémmel (tejföl+reszelt sajt) megkenjük. Tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel eldolgozod, vizes kézzel eligazítod a masszát a szilikonos sütőpapíros tepsiben, majd 180°-on 15 percig sütöd. Utána jöhet a lényeg 😋 paradicsomszósz, sajt, csirkesonk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű