radicchio saláta
SEGÍTI A FOGYÁS
A friss radicchio levelek 100 grammonként alig 20 kalóriát tartalmaznak, vagyis kiváló menü készíthető belőle diéta idején. A levelekben található szerencsére nagy mennyiségben a növényi fitovegyület és az olyan antioxidáns, mint a zea-xanthin. Gazdag rostban is, ezért hamarabb eltelít, elősegíti a simább emésztést és a kiválasztást. Ezáltal elősegíti a gyorsabb fogyást.
5. SERKENTI AZ EMÉSZTÉST
Serkenti az epe termelését, így az emésztést is. Fogyasztásával elkerülhetőek az emésztési- és más ehhez köthető panaszok, és nem csak egészségesebb leszel, de vékonyabb is.
6. EGÉSZSÉGES SZEMEK ÉS BŐR
A saláta tele van különböző komplex-B-vitaminokkal, amelyek szebbé teszik a bőrt, a szemet és a körmöket. A vitaminok olyan fontos sejtműködési folyamatokhoz szükségesek, mint például az energiaátalakítás. A benne található lutein és zeaxanthin megszűri a napból érkező káros UV sugarakat is, ezáltal késlelteti az öregedést is, mind a szem, mind a bőr esetében.
http://slideplayer.hu/slide/2952818/
A radicchio saláták kesernyés ízűek, a leveleik pedig vastagok és igen ropogósok. Ezt a salátát még grillezni is lehet, mert a hőtől nem veszti el víztartalmát, megtartja formáját és ízét is. Vágjuk vagy tépjük salátába; így nemcsak különleges szín-kavalkádot kapunk, hanem egészségesebbé, változatosabbá is tehetjük ételünket, mivel a radicchio magas színanyag - antocianin - tartalma sok betegség megelőzésében segíthet. Göngyöljünk bele juhsajt-darabkákat, majd olívaolajjal meglocsolva süssük tepsiben tíz percig.Mennyei látványt nyújt és az íze is remek!
A RADICCHIO SALÁTA MÁRVÁNYOZOTT BORDÓ LEVELEIT NEM CSAK A LÁTVÁNYÉRT ÉRDEMES A VACSORA TÁNYÉRODRA TENNI, HANEM A REMEK ÍZ MELLETT MINDEN OLYAN TÁPANYAGOT IS TARTALMAZ, AMIRE A SZERVEZETEDNEK SZÜKSÉGE LEHET.
Az élénkpiros színű, fehér erekkel és borsos ízzel rendelkező zöldség nagyon gazdag tápanyagokban: folsavban, A-, C-, B1-, B3-, B5-, B6-, E- és K-vitaminban, valamint szelénben, vasban, rézben, mangánban, káliumban, foszforban, kalciumban és cinkben is. Már a színe is arra is utal, hogy gazdag az antioxidáns tartalma, így érdemes megismerni, hogy milyen jótékony hatásai vannak még.
A zsiradékra dobom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzákeverem a kukoricát, sózom és fedő alatt egy pár percig párolom, ha elkészült kihűtöm. (Én még egy kevés cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forrázott káposztát alkalmanként általában egy nagyobb vagy két kisebb fejből szoktam készíteni. A káposzta külső, sérültebb-fonnyadtabb leveleit leválasztom, a fejet pedig 4-8 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lilahagymát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk; néhányat félreteszünk belőlük a díszítéshez, a többit elkeverjük kevés sóval és a citromlével. A majonézt, a tejfölt, a jo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott medvehagymát, főtt tojások sárgáját és a fehérjék egy részét a fűszerekkel összeturmixolom. Ha töltött tojásként tálalom, akkor néhány tojásfehérjét félreteszek,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű