menu

Családireceptkönyv.hu

RAKOTT CSIRKE GOMBÁVAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg (280 gramm) Bonduelle premium szeletelt gomba,
1,6 kg lehetőleg egyforma nagyságú burgonya, só,
1 nagy konyhakész csirke,
3 evőkanál olaj,
1 kis csokor petrezselyem,
1 nagy pohár (450 gramm tejföl)
A TEPSI KIKENÉSÉHEZ:
2 evőkanál olaj

Elkészítés:


A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén sózott vízben majdnem puhára főzzük.
Leszűrjük, hideg vízben kissé kihűtjük, lecsöpögtetjük.
Amíg a krumpli puhul, előkészítjük a csirkét is.
Ehhez a szárnyast vágódeszkára fektetjük, a mellénél kezdve kettévágjuk.
A fél melleket 4-4 részre daraboljuk: a szárnyát levágjuk egy kis darab mell résszel együtt, a combokat is lekanyarítjuk, a forgónál kettécsapjuk.
Az olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a húsdarabokat rárakjuk, és közepesen erős tűzön 15-20 percig (kétharmad puhulásig) sütjük. Közben többször megforgatjuk, a vége felé megsózzuk, megborsozzuk.
A krumplit meghámozzuk, közepesen vastag karikákra vágjuk, és felét egy kiolajozott, közepes nagyságú tepsibe rakjuk.
Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd rárakjuk a csirkét, és zsírjával meglocsoljuk.
A gombát lecsöpögtetjük, valamivel több mint a felét az előzőekre rakjuk.
A fölaprított petrezselyemmel meghintjük, a kikevert tejföl felével egyenletesen megkenjük. A maradék krumplival befedjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk.
A maradék gombát elrendezzük rajta, a petrezselyemmel meghintjük, végül a tejfölt rákenjük.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) 35 percig sütjük. Fokhagymás uborkasalátával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dorottya
Lasagne
Lasagne

1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a húsokat fehéredésig sütjük. Ízesítjük sóval, bazsalikommal, oregánóval és majorannával. Felöntjük egy nagy pohár vízzel. 2. Amikor má...

Elkészítési idő: 45 p
Nehézség: Nehéz
share
Jászsági csirkemáj
Jászsági csirkemáj

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a libazsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és alaposan megszárított csirkemájat, rászórjuk a pirospaprikát, és a szokásos mód...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bolgár muszaka
Bolgár muszaka

A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Megpucoljuk, kockára vágjuk.Kevés forró olajon üvegesre dinszteljük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a darált hús...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görög fasírt (Sóbors)
Görög fasírt (Sóbors)

A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a hagymát reszelve, a fokhagymát zúzva, a tojásokat, a petrezselymet és a mentát finomra vágva, sót, borsot, oregánót, a lisztet és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk