menu

Családireceptkönyv.hu

RAKOTT CSIRKE GOMBÁVAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg (280 gramm) Bonduelle premium szeletelt gomba,
1,6 kg lehetőleg egyforma nagyságú burgonya, só,
1 nagy konyhakész csirke,
3 evőkanál olaj,
1 kis csokor petrezselyem,
1 nagy pohár (450 gramm tejföl)
A TEPSI KIKENÉSÉHEZ:
2 evőkanál olaj

Elkészítés:


A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén sózott vízben majdnem puhára főzzük.
Leszűrjük, hideg vízben kissé kihűtjük, lecsöpögtetjük.
Amíg a krumpli puhul, előkészítjük a csirkét is.
Ehhez a szárnyast vágódeszkára fektetjük, a mellénél kezdve kettévágjuk.
A fél melleket 4-4 részre daraboljuk: a szárnyát levágjuk egy kis darab mell résszel együtt, a combokat is lekanyarítjuk, a forgónál kettécsapjuk.
Az olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a húsdarabokat rárakjuk, és közepesen erős tűzön 15-20 percig (kétharmad puhulásig) sütjük. Közben többször megforgatjuk, a vége felé megsózzuk, megborsozzuk.
A krumplit meghámozzuk, közepesen vastag karikákra vágjuk, és felét egy kiolajozott, közepes nagyságú tepsibe rakjuk.
Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd rárakjuk a csirkét, és zsírjával meglocsoljuk.
A gombát lecsöpögtetjük, valamivel több mint a felét az előzőekre rakjuk.
A fölaprított petrezselyemmel meghintjük, a kikevert tejföl felével egyenletesen megkenjük. A maradék krumplival befedjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk.
A maradék gombát elrendezzük rajta, a petrezselyemmel meghintjük, végül a tejfölt rákenjük.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) 35 percig sütjük. Fokhagymás uborkasalátával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Töltött paprika
Töltött paprika

1. lépés Félpuhára megfőzzük a rizst. A paprikákat kicsumázzuk. 2. lépés A darált húst összekeverjük az előfőzött rizzsel, tojással, sóval és őrölt borssal. 3. lépés A kic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Rétes töltelékek
Rétes töltelékek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Rakott burgonya gazdagon
Rakott burgonya gazdagon

Héjában megfőzzük a burgonyát, kihűtjük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Kockára vágjuk a füstölt szalonnát, és sárgára kisütjük. A tűzálló tál fenekét kikenjük a szalonnából kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mediterrán polenta
Mediterrán polenta

Felforralunk fél liter vizet, feloldjuk benne a leveskockát, és beleszórjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön kb. 25 percig főzzük. Ha megdagadt a dara, lehúzzuk a tűről, és állni hagyj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk