menu

Családireceptkönyv.hu

RAKOTT CSIRKE GOMBÁVAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg (280 gramm) Bonduelle premium szeletelt gomba,
1,6 kg lehetőleg egyforma nagyságú burgonya, só,
1 nagy konyhakész csirke,
3 evőkanál olaj,
1 kis csokor petrezselyem,
1 nagy pohár (450 gramm tejföl)
A TEPSI KIKENÉSÉHEZ:
2 evőkanál olaj

Elkészítés:


A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, enyhén sózott vízben majdnem puhára főzzük.
Leszűrjük, hideg vízben kissé kihűtjük, lecsöpögtetjük.
Amíg a krumpli puhul, előkészítjük a csirkét is.
Ehhez a szárnyast vágódeszkára fektetjük, a mellénél kezdve kettévágjuk.
A fél melleket 4-4 részre daraboljuk: a szárnyát levágjuk egy kis darab mell résszel együtt, a combokat is lekanyarítjuk, a forgónál kettécsapjuk.
Az olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, majd a húsdarabokat rárakjuk, és közepesen erős tűzön 15-20 percig (kétharmad puhulásig) sütjük. Közben többször megforgatjuk, a vége felé megsózzuk, megborsozzuk.
A krumplit meghámozzuk, közepesen vastag karikákra vágjuk, és felét egy kiolajozott, közepes nagyságú tepsibe rakjuk.
Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd rárakjuk a csirkét, és zsírjával meglocsoljuk.
A gombát lecsöpögtetjük, valamivel több mint a felét az előzőekre rakjuk.
A fölaprított petrezselyemmel meghintjük, a kikevert tejföl felével egyenletesen megkenjük. A maradék krumplival befedjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk.
A maradék gombát elrendezzük rajta, a petrezselyemmel meghintjük, végül a tejfölt rákenjük.
Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) 35 percig sütjük. Fokhagymás uborkasalátával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piadina
Piadina

A lisztet, az élesztőt, a tejet, a sót és az olívaolajat borítsuk egy nagyobb edénybe, majd gyúrjuk össze, míg lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy lett, tegyünk bele mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombás pirog
Gombás pirog

A lisztet és a sütőport összekeverjük majd hozzáadjuk a puha habbá vert tejszínhez. Hozzáadjuk a vajat is és kézzel összedolgozzuk. Fél órára hideg helyre tesszük, hogy elég kemény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Rizses rakott zöldség
Rizses rakott zöldség

Pirítsd üvegesre a leöblített rizst, majd öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, add hozzá a felkockázott hagymát. Fűszerezd meg, és fedő alatt, kis lángon addig párold, amíg az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás-sajtos tekercs
Sonkás-sajtos tekercs

Elkészítés: 1. Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem. 2. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk