menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott karfiol paprikásan


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


petrezselyem zöld 1 csokor
tejföl 2 darab
karfiol 1 darab
olaj 2 evőkanál
Knorr Pörköltízesítő kocka 1 darab
rizs 25 dekagramm
hagyma 1 darab
fűszerpaprika 1 teáskanál
darált hús 50 dekagramm

Elkészítés:


. lépés
A rizst öblítsük le jól és főzzük meg Delikáttal ízesített vízben.

2. lépés
Tegyünk föl a karfiolnak is bő sós vizet, és főzzük meg a rózsáira szedett karfiolt roppanósra pár perc alatt.

3. lépés
Ezalatt vágjuk apróra a hagymát és forró olajon pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a húst. Dobjuk rá a pörköltkockát és pirítsuk meg a húst fehéredésig.
Vágjuk apróra a petrezselyem zöldet és adjuk a húshoz.

4. lépés
Egy margarinnal kikent hőálló edény aljára tegyük a rizst, majd erre a húst. Erre jöhetnek a karfiolrózsák. Végül öntsük le az egészet a simára kikevert tejföllel.
Tegyük 200 fokos sütőbe 10-15 percre, és süssük össze, míg a tejföl elkezd kicsit barnulni. Tálaláskor megszórhatjuk édes fűszerpaprikával.

Trükkök, tippek, praktikák:


karfiol paprikásan mirelit karfiollal egyszerűbb és gyorsabb, utóbbi esetében 30-40 dkg karfiolt főzzünk)

Fontos! A karfiolt csak akkor tette bele a fazékba, amikor a víz már forrt. S, valóban nem sok ideig forralta, de tény, hogy félrehúzta, hogy a karfiol jól átvegye a fűszerek ízét. Majd kivajazott tepsibe tette a zsemlemorzsát, majd rá a rózsáira szedett karfiolt, s a tetejét valóban tejföllel öntötte le, de abba is beletett egy kevés sót, őrölt borsot és tojásnak a sárgáját! Közepesre állított sütőben készre sütötte. S, amikor készen volt, akkor tette a KŐKEMÉNYRE FELVERT és őrölt fekete borssal, petrezselyemmel gazdagított HABOT a tepsis műve tetejére. Visszatette, de csak addig, amíg rózsaszínt nem kapott az a hab! Fantasztikusan finom

Rakott karfiol paprikásan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Babgulyás
Babgulyás

A szárazbabot és a sertéshúst beáztatjuk néhány órára. A húst feldaraboljuk 2x2 cm-es kockákra, és egy külön edényben odatesszük lassú tűzön főni (ha csülökből főzünk, maradhat eg...

Elkészítési idő: 3 óra legalább
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos lecsó
Tojásos lecsó

Olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rárakjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, sózzuk. Fedő alatt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a 6 felvert tojást. Összekeverjük, ha megszil...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös-húsos rakott tészta
Tejfölös-húsos rakott tészta

50 dkg fodros nagykocka tészta 1 db tojás 5 dkg vaj 4 dl tejföl 15 dkg gomba 1 fej hagyma 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi csirkemellcsíkok
Bakonyi csirkemellcsíkok

A csirkemellet csíkokra vágjuk és meghempergetjük a lisztben. Kis olajban sütjük, amíg a liszt megpirul rajta, majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük. A felaprított hagymát p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk