petrezselyem zöld 1 csokor
tejföl 2 darab
karfiol 1 darab
olaj 2 evőkanál
Knorr Pörköltízesítő kocka 1 darab
rizs 25 dekagramm
hagyma 1 darab
fűszerpaprika 1 teáskanál
darált hús 50 dekagramm
. lépés
A rizst öblítsük le jól és főzzük meg Delikáttal ízesített vízben.
2. lépés
Tegyünk föl a karfiolnak is bő sós vizet, és főzzük meg a rózsáira szedett karfiolt roppanósra pár perc alatt.
3. lépés
Ezalatt vágjuk apróra a hagymát és forró olajon pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a húst. Dobjuk rá a pörköltkockát és pirítsuk meg a húst fehéredésig.
Vágjuk apróra a petrezselyem zöldet és adjuk a húshoz.
4. lépés
Egy margarinnal kikent hőálló edény aljára tegyük a rizst, majd erre a húst. Erre jöhetnek a karfiolrózsák. Végül öntsük le az egészet a simára kikevert tejföllel.
Tegyük 200 fokos sütőbe 10-15 percre, és süssük össze, míg a tejföl elkezd kicsit barnulni. Tálaláskor megszórhatjuk édes fűszerpaprikával.
karfiol paprikásan mirelit karfiollal egyszerűbb és gyorsabb, utóbbi esetében 30-40 dkg karfiolt főzzünk)
Fontos! A karfiolt csak akkor tette bele a fazékba, amikor a víz már forrt. S, valóban nem sok ideig forralta, de tény, hogy félrehúzta, hogy a karfiol jól átvegye a fűszerek ízét. Majd kivajazott tepsibe tette a zsemlemorzsát, majd rá a rózsáira szedett karfiolt, s a tetejét valóban tejföllel öntötte le, de abba is beletett egy kevés sót, őrölt borsot és tojásnak a sárgáját! Közepesre állított sütőben készre sütötte. S, amikor készen volt, akkor tette a KŐKEMÉNYRE FELVERT és őrölt fekete borssal, petrezselyemmel gazdagított HABOT a tepsis műve tetejére. Visszatette, de csak addig, amíg rózsaszínt nem kapott az a hab! Fantasztikusan finom
A kifliket karikára vágjuk.Egyharmad részüket kivajazott tűzálló tál aljára sorakoztatjuk.A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyákat kb. 2×2 cm nagyságú kockákra, a paprikákat csíkokra és a cukkinit is 2 cm vastagságú kockákra vágjuk. A paradicsomot is felaprítjuk. Én ezt a fűszer keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés 1.Miután beletettük a sót, a lisztben elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat és zsírt. Ekkor hozzáadjuk a vizet, és kézzel addig dolgozzuk, míg összeáll. Munkafelület...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű