menu

Családireceptkönyv.hu

RAKOTT KARFIOL SAJTTAL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg karfiol
8 dkg vaj
6 dkg zsemlemorzsa
4 db főtt tojás
2 dl tejföl
20 dkg Pannónia sajt

Elkészítés:


A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló edényt kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk. A tál aljára egy sor főtt karfiolrózsát teszünk, majd karikára szelt kemény tojást, tejfölt és reszelt Pannónia sajtot. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az edény megtelik. Tetejét meglocsoljuk tejföllel és olvasztott vajjal, reszelt sajtot és kevés zsemlemorzsát szórunk rá.
Közép-meleg sütőben pirulásig sütjük.

RAKOTT KARFIOL SAJTTAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Gnocchi
Gnocchi

Megpucolom és megfőzöm a krumplit sós vízben, majd áttöröm és kicsit hűlni hagyom. Hozzáadom a tojást, lisztet, búzadarát, kevés sót és borsot, majd összegyúrom tésztává. Kinyújtom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Rántott fasírt káposztából
Rántott fasírt káposztából

A legfontosabb dolog az, hogy hogyan vágjuk a káposztát. Fontos, hogy úgy vágjuk fel ahogyan a képen is látható, hogy a gerinc összefogja a leveleket, mert másképp szétesik. Vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Paprikás burgonya
Paprikás burgonya

A finomra vágott hagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fok hagymát, köménymagot, pirospaprikát, elkeverjük és kevés vízzel felengedjük. A megtisztítot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Petrezselymes tócsni
Petrezselymes tócsni

A nyers burgonyát durva reszelőn lereszelem és hagyom állni 5 percet. Ezalatt az idő alatt a hagymát és a fokhagymát összezúzom. A burgonyát a levétől kinyomkodom hozzáadom a zú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk