1,5 kg karfiol
8 dkg vaj
6 dkg zsemlemorzsa
4 db főtt tojás
2 dl tejföl
20 dkg Pannónia sajt
só
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló edényt kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk. A tál aljára egy sor főtt karfiolrózsát teszünk, majd karikára szelt kemény tojást, tejfölt és reszelt Pannónia sajtot. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az edény megtelik. Tetejét meglocsoljuk tejföllel és olvasztott vajjal, reszelt sajtot és kevés zsemlemorzsát szórunk rá.
Közép-meleg sütőben pirulásig sütjük.
Megpucolom és megfőzöm a krumplit sós vízben, majd áttöröm és kicsit hűlni hagyom. Hozzáadom a tojást, lisztet, búzadarát, kevés sót és borsot, majd összegyúrom tésztává. Kinyújtom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legfontosabb dolog az, hogy hogyan vágjuk a káposztát. Fontos, hogy úgy vágjuk fel ahogyan a képen is látható, hogy a gerinc összefogja a leveleket, mert másképp szétesik. Vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott hagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fok hagymát, köménymagot, pirospaprikát, elkeverjük és kevés vízzel felengedjük. A megtisztítot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyers burgonyát durva reszelőn lereszelem és hagyom állni 5 percet. Ezalatt az idő alatt a hagymát és a fokhagymát összezúzom. A burgonyát a levétől kinyomkodom hozzáadom a zú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű