1,5 kg karfiol
8 dkg vaj
6 dkg zsemlemorzsa
4 db főtt tojás
2 dl tejföl
20 dkg Pannónia sajt
só
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló edényt kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk. A tál aljára egy sor főtt karfiolrózsát teszünk, majd karikára szelt kemény tojást, tejfölt és reszelt Pannónia sajtot. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az edény megtelik. Tetejét meglocsoljuk tejföllel és olvasztott vajjal, reszelt sajtot és kevés zsemlemorzsát szórunk rá.
Közép-meleg sütőben pirulásig sütjük.
Elkészítése: A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit szeleteld vagy kockázd fel, főzd meg. A füstölt szalonnát vágd csíkokra vagy apró kockákra A hagymát vágd apróra. A szalonnát süsd pirosra, tedd hozzá a hagymát, resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben megmelegítjük az olajat és a felvágott hagymát, paprikát, fokhagymát, pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, majd lassú tűzön tovább pároljuk. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy mikrózható tálba vizet kell tenni, bele ütni egy tojást és 700W 1,5percig, 800W 1percig mikrózni😊 és kész is vagy: 1. lépés: Töltsük meg a bögrét félig vízzel. 2. lépés:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű