személyenként
20-30 dkg (csirke)hús
só
bors
1 evőkanál szezámliszt
3 evőkanál mandulaliszt vagy darált mandula
1 tojás
a sütéshez: (kókusz)zsír
a tálaláshoz: sült zeller, saláta
A megmosott húst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A liszteket vastagabb falú nejlonzacskóba mérjük és a hússzeleteket egyesével a zacskóba szedve, a zacskó száját összefogva megrázzuk, hogy a liszt mindenzhol bevonja a húst. A hússzeleteket a villával fellazított, felvert tojásba forgatjuk, majd újra a lisztbe. Ha a liszt ragacsossá válik, adhatunk még hozzá a száraz hozzávalókból, de akár így is maradhat.
Felforrosított zsírban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre téve lecsöpögtetjük róla a felesleges olajat, majd még melegen sült zellerrel és tetszőleges salátával tálaljuk.
A tojásokat felverjük a natúr krémsajttal, hozzáadjuk a sót, a tejet és az olajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tojásos-sajtos masszába öntjük és robotgéppel eldolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz összetevőket összekeverjük, majd ráöntjük a vizet. Ezt jó alaposan összedolgozzuk. Amikor már jól állaga van, zsemléket formázunk belőle. Közben előmelegítjük a sütőt 17...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1..Válasszuk szét a tojásfehérjét és tojássárgáját. A tojássárgáját öntsük egy tálba a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük habosra. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport,...
Elkészítési idő: 20 + 15 perc Nehézség: Nehéz